RU  UA

Понеділок, 17 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Здоров'я

Новини

13 червня

12 червня

11 червня

10 червня

9 червня

8 червня

7 червня

6 червня

5 червня

4 червня

3 червня

2 червня

Всі новини

Весняний суперфуд: дієтолог здивував фактами про користь молодої картоплі

Здорове харчування – невичерпна тема, яка неабияк цікавить прискіпливого українця, що ретельно обирає продукти для свого столу. Цього разу лікар-дієтолог Олег Швець розповів про користь молодої картоплі як універсального та надзвичайно смачного гарніру.

"В поєднанні із зеленню та часником картопля має ще більше користі для здоров’я. Така страва чи гарнір є чудовим джерелом вітамінів і мінералів, а також містить значну кількість харчових волокон", - наголосив Олег Швець на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: Чому вночі хочеться їсти і як це впливає на здоров'я: відповідь дієтолога

Лікар навів важливі факти про поживну цінність молодої картоплі.

Передусім він звернув увагу на низьку калорійність овоча. Фахівець також додав, що молода картопля є хорошим джерелом харчових волокон та має високий рівень вітаміну С, який корисний для зміцнення імунної системи та загального здоров’я.

"Є хорошим джерелом калію, важливого мінералу для підтримки належної роботи серця та м’язів. Молода картопля забезпечує достатню кількість цього важливого нутрієнта", - висловився Швець.

Молода картопля - джерело вітамінів та мінералівФото: facebook.com/oleg.shvets.545

Читайте також: Чи можна їсти фастфуд при здоровому харчуванні

Лікар підкреслив, що картопля багата антиоксидантами, які допомагають захистити організм від шкідливих вільних радикалів і знижують ризик хронічних захворювань: від атеросклерозу до діабету та раку.

"Містить функціонально важливі мінерали, такі як залізо та магній. Залізо має вирішальне значення для транспортування кисню в організмі, а магній підтримує здорову роботу нервів і м’язів", - додав він.

За словами дієтолога, важливо і те, що молода картопля є хорошим джерелом вітамінів групи В, які необхідні для виробництва енергії, функціонування нервів і клітинного метаболізму.

"Не містить холестерину, що зумовлює додатковий внесок у захист від атеросклерозу. А також є хорошим джерелом фолієвої кислоти, яка необхідна для правильного поділу клітин і синтезу ДНК. Тож молода картопля є корисною для вагітних жінок", - звернув увагу спеціаліст.

Олег Швець підсумував, що картопля не лише багата необхідними поживними речовинами, такими як вітаміни, мінерали та клітковина, але й зумовлює низку переваг для здоров’я. Зокрема, сприяє травленню, кращому здоров’ю серця, зміцнює імунну систему та забезпечує енергією.

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я