RU  UA

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Здоров'я

Новини

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

Всі новини

Чому варто регулярно їсти оселедець: дієтолог розповіла про корисні властивості риби

Оселедець – це одна з найдоступніших риб, яка за вмістом поживних речовин не поступається більш дорогим видам, таким як тунець, лосось або тріска. Дієтолог Світлана Фус на своїй сторінці в Instagram розповіла про користь оселедця і як його регулярне споживання впливає на здоров'я.

За словами дієтолога, оселедець містить досить багато жиру, проте це здорові жирні кислоти. Ця риба - однин з найкращих джерел омега-3. Ці жирні кислоти потрібні для повноцінного харчування, тому що не виробляються в організмі.

Читайте також: Може містити ртуть: як часто можна їсти тунця без шкоди для здоров'я.

Фото: pixabay.com

Вплив омега-3 на здоров'я

  • DHA, тип омега-3 жирних кислот, цінний структурний компонент мозку та сітківки ока. Відсутність достатньої кількості DHA може спричинити проблеми зі зором.
  • Більшість препаратів для вагітних жінок містять жирні кислоти DHA. Вони можуть впливати на інтелект дитини, соціальні навички та знижувати ризик затримки розвитку.
  • Позитивно впливають на серцево-судинну систему.
  • Люди, які регулярно вживають омега-3, рідше страждають на депресію.
  • Поліпшують стан шкіри, підтримують її м'якою, вологою та еластичною, попереджаючи передчасне утворення зморшок.

Крім того, в оселедці міститься йод та селен – важливі елементи для роботи щитовидної залози. Також оселедець багатий на вітамін Е, який важливий для роботи імунної системи.

"У цій рибі присутньо все те, заради чого ми з вами її і повинні їсти: мінерали, вітаміни, амінокислоти, корисні жири", - наголосила Світлана Фус.⁣⁣⠀⁣⁣⠀

Дізнайтеся також, чому корисно їсти страви з печінки.

Цікаві новини для вас:

Як харчуватися у Великий піст без шкоди для здоров'я: поради лікарів.

Мають регулярно бути в раціоні: які продукти корисні для здоров'я суглобів.

Їжа, яка старить: лікар розповіла про найбільш шкідливі продукти.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я