RU  UA

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

Може містити ртуть: як часто можна їсти тунця без шкоди для здоров'я

Риба – корисний продукт та важлива частина збалансованого харчування. Але далеко не всяку рибу можна їсти щодня. Про це на своїй сторінці у Facebook розповів український дієтолог та гастроентеролог Олег Швець.

Читайте також: Сприяють здоровому сну: дієтолог назвав найкращі продукти та напої для вечері.

"Деякі різновиди тунця можуть містити доволі багато ртуті. Тому їх вживання вагітними жінками та маленькими дітьми може бути небезпечним. Щоправда, в Україні такий тунець не є поширеним у торгових мережах, - пише лікар. - На відміну від нього, консервований тунець містить набагато менше ртуті, ніж свіжий, оскільки для консервів використовується риба меншого розміру, яка не накопичує значної кількості цього важкого металу".

Консервований тунець Фото: Getty Images

Олег Швець зазначив, що 2-3 порції тунця на тиждень – рекомендована норма споживання цієї риби. Розмір порції для дорослої людини може становити близько 100-120 грамів.

Читайте також: Як уникнути збільшення ваги взимку: дієтолог дала корисні поради.

"Тунець продається свіжим або консервованим. Консервований тунець містить значно менше ртуті, ніж риби величезних розмірів. Крім того, його не потрібно готувати і можна їсти відразу після відкриття банки, - додав експерт. - Свіжий тунець можна запекти, приготувати на грилі або обсмажити на сковороді. Щоб включити більше тунця до свого раціону, додайте його в салат, запікайте в духовці скибочки хліба з тунцем і сиром, використовуйте замість яловичини тунець у бутербродах".

Серед корисних властивостей тунця – високий вміст вітаміну B12 та D, омега-3 жирних кислот, велика кількість білка, низька калорійність.

Дізнайтеся рецепт швидкого салату з тунцем, який можна намастити на бутерброд.

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я