Тема здорового харчування тягне за собою багато міфів, тому у таких питаннях важливо довіряти лише інформації досвідчених фахівців. Цього разу лікар-дієтолог з 35-річним стажем Світлана Фус висловилася про раціон на роботі та назвала найпоширеніші помилки, яких варто уникати.
"Якщо ви задумалися про своє здоров’я та здорове харчування, при цьому, активно працюєте та не хочете довести себе до голодної непритомності або гастриту, або "приносити" зайву вагу з офісу, перед вами неминуче постане питання: як харчуватися на роботі? – йдеться у пості експертки в Instagram. - Життя в ритмі офісного стилю день у день створює рутинні звички, які не завжди бувають на користь здоров’ю".
Читайте також: Захищають від старіння і хвороб: дієтолог назвала корисні властивості грибів.
Поширені помилки при харчуванні на роботі: ⠀
- Багато тонізуючих напоїв. Чай, кава, енергетики, а також споживання солодких напоїв в великій кількості погіршує засвоєння заліза і кальцію з їжі.
- Занадто великі перерви між прийомами їжі або дуже часті перекуси, погане пережовування їжі через брак часу. За словами фахівця, такі звички призводять до застійних процесів у жовчовивідних шляхах, до загострення хронічних захворювань шлунково-кишкового тракту.
- Одноманітне харчування. Багато людей кожен день приносять на роботу один і той же набір страв. Так легше, адже не потрібно думати, що приготувати. Але повторення подібного сценарію упродовж тривалого часу може призвести до дефіциту вітамінів і мінералів.
- Їжа швидкого приготування, фаст-фуд. В результаті це призводить до «перебору» глюкози і жирів, що в подальшому може сприяти розвитку цукрового діабету, порушення обміну речовин, надлишковій масі тіла.
Читайте на тему: Як харчуватися, щоб запобігти остеопорозу: поради для зміцнення кісток.
- Надмірне вживання солодкого на тлі міфів, що розумова праця вимагає додаткової енергії для головного мозку. "Насправді енергії і так вистачає - близько 19% від величини основного обміну припадає на цю розумову роботу. Зниження працездатності може бути викликане черезнеповноцінний та незбалансований раціон", - пояснює дієтолог.
- Недостатня кількість фруктів, овочів і зелені в харчуванні.
"Правильне харчування на роботі має стати вашою здоровою звичкою", - підсумовує Фус.
- Також почитайте, чи дійсно існує весняний авітаміноз: правда і міфи про сезонний діагноз.