RU  UA

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Гастроентеролог назвала п'ять основних принципів здорового харчування

Здорове харчування забезпечує організм усім для необхідним нормальної роботи всіх органів та та систем, тому дуже важливо розібратися у його основних принципах. Детальніше про це розповіла гастроентеролог Євгенія Белінська.

"На кожен основний прийом їжі мають бути білки, жири та вуглеводи. Не робіть монокомпонентні, вони порушуватимуть баланс", - пояснила фахівець на своїй сторінці в Instagram.

Фото: instagram.com/dr_belinskaya

Друге важливе правило – різноманітність. "Навіть якщо Ви затятий фанат рису або боїтеся з'їсти щось нове, потрібно розширювати горизонти. Не можна їсти щодня одне і теж, це швидко приїдається і прийом їжі перетворюється на каторгу. Курка, індичка, кролик, червоні сорти м'яса (не більше двох раз на тиждень) і т. д. Пробуйте на здоров'я!" – зазначила експертка.

Третє правило здорового харчування – якісна термічна обробка продуктів (на пару, тушити, томити, відварювати, запікати). Якщо ви хочете звести час термічної обробки до мінімуму, робіть заздалегідь маринад. Тоді готувати продукт потрібно значно менше.

Четверта рекомендація – спеції. "Дозволяють заграти Вашій тарілці новими смаковими фарбами. Не бійтеся їх використовувати, тільки не відрами в одну страву і не все, що знайдете в магазині одночасно", - сказала гастроентеролог.

"Мінімізуйте вживання напівфабрикатів. Знаю, що це здається швидким та економічно вигідним. Та й куди простіше, прийшовши ввечері з роботи, зварити каструлю пельменів, куплених по дорозі додому, ніж морочитися з приготуванням повноцінної вечері, але повірте, не варто так робити щодня" , -- розповіла Белінська про п'яте правило здорового харчування.

Фото: unsplash.com

Крім того, експертка також порадила вести харчовий щоденник – він допоможе виявити проблемні місця в раціоні та швидше позбутися небажаних харчових звичок. "Так, трохи енерговитратно, але це вимагає від Вас всього лише наявність чистого зошита, ручки і трохи уваги. Потім аналізуєте записи за 3-4 тижні. Помітили "проблемний" продукт? Виключіть на кілька місяців з раціону", - резюмувала Белінська.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я