RU  UA

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

20 травня

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

Всі новини

Чи потрібно їсти 5 разів на день: гастроентеролог розповіла, як налагодити режим харчування

Існує думка, що для підтримання нормальної ваги слід часто і дробово харчуватися. Так, Олена Зеленська розповіла, що після пологів фахівець радив їй для схуднення "жорстку дієту, мінімальні порції та 5-разове харчування". З такими рекомендаціями погоджуються не всі лікарі. Гастроентеролог Євгенія Белінська стверджує, що здоровій людині достатньо їсти 3 рази на день.

"Сказати, що потрібно їсти п'ять разів на день, я не можу, тому що немає такої норми. Якщо ви здорова доросла людина, три рази на день - абсолютно достатньо. Четвертий перекус - за бажанням", - розповіла вона в YouTube-проекті LUKI.

Фото: pixabay.com

При цьому час їжі має велике значення для почуття ситості і, як наслідок, для підтримки фігури.

"Сніданок - це обов'язково. Причому бажано, щоб сніданок був не пізніше, ніж через годину після того, як ви прокинулися, а не через 5 годин, коли вже живіт бурчати почав, - сказала вона. - Коли ви пропускаєте сніданок, ви потім, навіть самі цього не помічаючи, з'їдаєте більше їжі. Вечеря у таких людей найчастіше рясна. Людина поснідала на роботі печивом з кавою, в обід з'їла, що під руку потрапило, а ввечері прийшла додому і "почистила" холодильник. Наївся, важко. Захочеться такій людині вранці їсти? Ні, і проблема в тому, що надто рясна вечеря".

Гастроентеролог радить змінити режим харчування, переміщуючи прийоми їжі на більш ранній час.

"Вечеряти треба обов'язково, але не треба з'їдати все, що є в холодильнику, - сказала вона. - Але якщо ми пропускаємо якісь прийоми їжі до вечері, у нас апетит, і ми хочемо з'їсти все".

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я