RU  UA

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

Всі новини

Дієтолог розповіла, як розпізнати дефіцит вітаміну С та у яких продуктах його шукати

Навіть здорові люди взимку та на початку весни можуть скаржитися на загальну слабкість та загострення хронічних захворювань. Причиною цього може бути гіповітаміноз вітаміну C, який нормалізує активність імунних клітин, активує синтез антитіл, пригнічує запальні та алергічні процеси.

Дієтолог Оксана Скиталінська розповіла в Instagram, як розпізнати та компенсувати нестачу вітаміну C.

"За довгу зиму вичерпуються резерви організму, особливо, якщо ми не підтримуємо їх відповідним харчуванням і способом життя, - написала лікар. - Легкий хронічний дефіцит вітаміну C может проявлятися загальною слабкістю, дратівливістю, незрозумілими болями у м'язах та суглобах, гіперемованими набряклими яснами, геморагічними крововиливами в області волосяних фолікулів шкіри нижніх кінцівок".

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Дієтолог Оксана Скиталінська (@dr.skytalinska)

Скиталінська пише, що вітамін С не може накопичуватися в організмі, тому його запас потрібно поповнювати протягом усього дня.

"Найбільше легкозасвоюваного вітаміну С міст міститься у кольорових пігментах ягід, плодів і листі", - стверджує дієтолог. Шукати його слід у таких продуктах, як плоди шипшини, морожена полуниця та чорна смородина, обліпиха, лимони, мандарини, яблука, апельсини, горобина. Серед овочів на вітамін С багата білокачанна капуста, цвітна капуста, зелена цибуля, петрушка, щавель, шпинат.

Також лікар попередила, що під "зимовою" слабкістю та втомою можуть маскуватися хронічні захворювання, які потребують консультації спеціаліста.

"У людей з хронічними хворобами органів травлення погіршується засвоєння всіх інших вітамінів, чутливість до холоду, з'являється мерзлякуватість, тому не варто списувати слабкість і втому на зиму, а краще переконатися, чи все добре з організмом", - вважає вона.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я
Теги: