RU  UA

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Здоров'я

Новини

13 червня

12 червня

11 червня

10 червня

9 червня

8 червня

7 червня

6 червня

5 червня

4 червня

3 червня

2 червня

Всі новини

Захищають від старіння і хвороб: дієтолог назвала корисні властивості грибів

Дієтологи часто розповідають про користь тих чи інших продуктів і як вони впливають на організм. Наприклад, яйця сприяють поліпшенню імунітету і допомагають боротися з інфекціями та стресами, а печінку називають "відновлювачем тіла". Дієтолог Оксана Скиталінська нагадала про ще один корисний продукт - гриби.

Читайте також: Чому варто регулярно їсти оселедець: дієтолог розповіла про корисні властивості риби.

"Коли ми говоримо про здорове харчування, часто згадуємо два слова "збалансованість" та "різноманітність". Гриби якраз і вписуються в ці дві рекомендації -- це рослинні білки, які і смачні, і можуть доповнювати, і урізноманітнюватви здоровий раціон. Окрім цього в них є чимало інших, достоїнств", - розповіла лікарка.

Фото: unsplash.com

Користь грибів

Гриби корисні для імунної системи. У грибах містяться міконутріенти - унікальні речовини, які природнім чином зміцнюють наш імунітет, сприяючи виробленню антитіл.

Гриби мають протизапальні властивості. Особливо вони виражені у лісових грибах, але й печериці також ними наділені. Дієтолог радить вживати гриби хоча б раз на тиждень.

Захищають від старіння та хвороб.

А ще гриби містять дуже цінну амінокислоту – ерготіонеїн. Коли ми їмо гриби, ця речовина переноситься спеціальними білками до тих місць в організмі, які найбільше страждають від оксидантного стресу – кришталика ока, кісткового мозку, захищаючи їх від руйнування.

Читайте також: Гречка нормалізує холестерин, а пшоно усуває набряки: чим корисні каші для здоров'я.

Захищають від атеросклерозу, жирового гепатозу (ожиріння печінки) та ожиріння взагалі.

Трегалоза, яка міститься в грибах, також допомагає і при схудненні схуднути, тому цей продукт часто використовують люди, які прагнуть схуднути. А ще трегалоза уповільнює старіння шкіри, судин та кришталика ока.

Гриби мають антидепресантні властивості. Відбувається це за рахунок псилоцибіну, який стимулює синтез серотоніну в мозку, а його баланс робить життя щасливішим.

Захищають від "запаху старості". У людей після 40 років з'являється специфічний запах тіла, характерний для людей похилого віку. Це повёязано зі зміною мікрофлори шкіри. Його не можна перебити ані милом, ані дезодорантом, а от гриби можуть сповільнити цей процес.

Раніше дієтолог здивував фактами користі гірчиці.

Цікаві новини для вас:

Кава, горіхи, виноград: лікар назвав продукти та напої для здоров'я печінки.

Як харчуватися, щоб запобігти остеопорозу: поради для зміцнення кісток.

Дієтолог порадив здорову альтернативу цукеркам: чим їх замінити.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я