RU  UA

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

Призводить до випадіння: трихолог розповіла про шкоду нарощеного волосся

Часто у догляді за волоссям можуть виникати різні питання та поширені проблеми. Наприклад, раніше ми розповідали про те, які народні засоби можуть спровокувати його випадіння, а цього разу мова піде про шкоду нарощеного волосся. Детально на цю тему висловилася трихологиня Тетяна Мельничук.

Читайте також: Потрібен якісний білок: лікар розповіла, яка їжа покращує стан волосся.

Фото: Getty Images

"Деякі дівчата, коли звикають носити треси (волосся на шпильках) або нарощене волосся, забувають про те, що потрібно зберігати своє волосся. Наприклад, носіння нарощеного капсульного волосся сильно обтяжує свої волосяні фолікули, і це призводить до стоншення та випадіння, - пояснює фахівець у розмові з Ангеліною Усановою. - Навіть якщо волосся здорове, немає ніяких захворювань, навіть у такому випадку нарощене волосся призведе до проблем - стоншення та випадіння. Якщо це, наприклад, треси, все одно буде механічне пошкодження волосся. Воно буде погіршуватися".

Між тресами та нарощеним волоссям фахівець радить обирати перший варіант: "Я дівчатам кажу: "Давай спробуємо спочатку треси, попрацюємо з тобою, пролікуємо проблему, яка призводить до стоншення чи дефіциту, і вже потім можна робити якісь висновки". Експертка наголошує, що проблему маскувати не можна:

"Слід робити рутинні доглядові процедури за волоссям і користуватися такими девайсами, але коли приходите додому, все це потрібно зняти, прибрати все, що обтяжує волосся".

Зранку трихолог радить ретельно вимити шкіру голови, доглянути за структурою волосся за допомогою масок, кондиціонерів, олійки чи реконструюючих ампул. Також волосся слід правильно сушити.

Читайте на тему: Лікар пояснила, чому у жінок росте волосся на обличчі, животі та інших "чоловічих" місцях.

"Ви можете доповнювати свій образ волосся якимось додатковими девайсами, - підсумлвує трихолог. - Однак, скажу зі свого досвіду, нарощене волосся ще нікого не привело до якогось відрощеного волосся. Бо деякі дівчата помилково думають, що наростять волосся і їхнє знизу відросте. Не буде такого. Механічне пошкодження - це по-перше. По-друге, це вже органіка, тобто волосяний фолікул буде страждати від постійного натягування".

"Наприклад, якщо на наш пальчик повісити якийсь малесенький грузик, то через певний час ви побачите почервоніння шкіри, і ця ділянка буде запалюватися і далі, - каже Мельничук. - Так само відбувається із волоссям: йде запалення скальпу, стоншення волосся, і ви тільки погіршуєте цим ситуацію. Можна користуватися абсолютно всім, але робити це розумно. Не забувати про здоров'я волосся, і про те, що його потрібно берегти. За потреби найкраще мати трихолога, який буде тримати ваше волосся здоровим".

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я