RU  UA

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Здоров'я

Новини

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Потрібен якісний білок: лікар розповіла, яка їжа покращує стан волосся

Витончення, ламкість і випадіння волосся можуть вказувати на різні проблеми зі здоров'ям, тому, помітивши такі симптоми, не зайвим буде проконсультуватися з лікарем. Але іноді волосся можна помітно покращити за допомогою правильного харчування та способу життя. Дієтолог Оксана Скиталінська на своїй сторінці у Facebook розповіла, які продукти в цьому допоможуть, а які - завадять.

"Їжа особливо впливає на стан волосся: вона або живить волосяні фолікули, або погіршує їх існування. Наприклад, їсте ви щодня смажений бекон на сніданок, уявляючи себе британцем, або круасан, уявляючи французом, і отримуєте величезну дозу "зіпсованих" білків (кінцевих продуктів глікації), які погіршують роботу кератиноцитів (клітин шкіри) та волосяних фолікулів", - попередила лікарка.

Фото: pexels.com

За словами Скиталінської, для здорового волосся потрібен якісний білок, особливо дві амінокислоти (L-лізин та L-цистеїн), зелені овочі та продукти, багаті на вітаміни А, С і Е. "Для волосся яйця і кефір краще всередину", - зазначає вона.

Читайте також: Авокадо, кіноа, спіруліна: дієтолог розповіла про реальну користь суперфудів.

Серед інших важливих факторів – якісний догляд, відсутність у шампунях та кондиціонерах токсичних складників, активний спосіб життя. Також на здоров'ї волосся дуже позначається куріння, від якого слід відмовитись.

"Є багато інших факторів, таких, як рівень цукру, запалення, баланс гормонів, особливо гормонів стресу, щитовидної залози і статевих. Вони дуже сильно впливають на те, чи буде у нас на голові красиве волосся, чи воно буде випадати, витоншуватися, ламатися. Звісно, якщо ми куримо, то повинні знати, що з кожною викуреною сигаретою волосяні фолікули будуть слабшати, і частина з них безповоротно припинять працювати", - попередила спеціалістка.

Раніше лікар назвала поширені причини появи сивини.

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я