RU  UA

Понеділок, 29 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

17 квітня

15 квітня

13 квітня

Всі новини

Чому у жінок випадає волосся: лікар назвала 6 найпоширеніших причин

Дефіцит вітамінів і мікроелементів - поширена, але далеко не єдина причина випадіння волосся. Про це розповіла ендокринолог Анастасія Галецька, перерахувавши інші фактори появи цієї проблеми.

У Instagram лікар назвала 6 частих причин випадіння волосся у жінок:

1. Дефіцити. Жінки, які не вживають м'ясо, мають регулярну менструацію та короткий цикл, повинні розуміти, що це поширена причина дефіцитів феритину та заліза. Також волосся може випадати через нестачу вітаміну В12 і цинку.

2. Анемії, включаючи залізодефіцитну, фолієводефіцитну та В12-дефіцитну.

3. Захворювання щитоподібної залози (ЩЗ): гіпотиреоз (знижена функція ЩЗ) та гіпертиреоз (підвищена функція ЩЗ). Гормони щитоподібної залози відіграють ключову роль у жіночій красі, тому за її функцією теж слід стежити.

4. Гіперандрогенна алопеція. Підвищений рівень андрогенів (тестостерон, ДГЕА-сульфат, андростендіон тощо) впливають на волосяні фолікули.

5. Гіперпролактинемія – підвищення рівня пролактину за різних причин також може давати різке випадіння волосся.

6. Гіперкортицизм – підвищення рівня гормону стресу кортизолу.

Фото: Getty Images

Лікар Галецька зазначила, що всупереч поширеній думці, дефіцит вітаміну D в організмі не є основною причиною випадіння волосся у жінок. Ендокринолог не рекомендує займатися самодіагностикою, здаючи аналізи на власний розсуд. "Причин багато, аналізів – здавати не перездавати, тому краще звернутися до лікаря. Так дешевше, повірте", – порадила вона.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я