RU  UA

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Здоров'я

Новини

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Лікар попередив, які народні засоби для волосся можуть спровокувати його випадіння

Часто в гонитві за красивим і здоровим волоссям дівчата вдаються до народних засобів. Використовують господарське мило, оцет, відвар трав, а також роблять маски з усього, що є в холодильнику – від яєць до часнику з майонезом. Однак "бабусини" методи не завжди ефективні, а іноді можуть навіть нашкодити. Лікар-дерматолог, трихолог Кузьма Хобзей платформі доказової інформації про здоров'я "Бережи себе" розповів, які продукти негативно впливають на шкіру голови і можуть спровокувати випадіння волосся.

Фото: pixabay.com

За словами фахівця, не існує корисних народних рецептів, оскільки складно проконтролювати, як людина використовує ці методи та продукти якої якості вибирає. Є нешкідливі.

"Звичайно, навіть у косметиці на полицях магазину ми можемо побачити шампуні, маски та лосьйони, які містять ті чи інші натуральні інгредієнти. Але в ліцензійній продукції використовуються очищені екстракти у тій концентрації, яка не нашкодить – тобто виробництво косметики контролюється. Та цих стандартів неможливо дотримуватись вдома", - пояснив дерматолог.

Народні засоби, які можуть нашкодити

Шкідливими продуктами вважаються ті, які сильно подразнюють шкіру голови, до них відносяться:

  • ріпчаста цибуля;
  • часник;
  • імбир;
  • червоний перець;
  • господарське мило.

"Постійне подразнення шкіри голови не лише не допоможе при випадінні волосся, але й може його спровокувати", - наголошує трихолог.

Читайте також: Чому у жінок випадає волосся: лікар назвала 6 найпоширеніших причин.

Нешкідливі народні засоби для волосся

  • сухі шампуні на основі хліба, борошна або крохмалю;
  • різні олії;
  • трави.

"Знову ж таки, все залежить від того, як саме ви використовуєте ці компоненти і якому саме компоненту ви приписуєте цілющу дію. Наприклад, якщо у вас неякісна вода, то ополіскування кип'яченою водою позитивно впливатиме на вигляд волосся. А чи є там відвар трав, чи нема - не важливо. Може бути приємно втирати олії в шкіру голови, але якщо для їх змивання потрібні доволі агресивні шампуні - шкоди буде більше", - пояснив Кузьма Хобзей.

Раніше лікар назвала безглузді та шкідливі процедури для краси та здоров'я.

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я