RU  UA

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

17 квітня

15 квітня

Всі новини

Не потрібно цього робити: лікар назвала безглузді та шкідливі процедури для краси і здоров'я

У гонитві за красою люди звикли використовувати найрізноманітніші способи: від надійних до тих, які не викликають довіри з першого погляду. Лікар-ендокринилог із Вінниці Юлія Кривов'яз назвала безглузді та шкідливі процедури для здоров'я та пояснила, у чому заключається їх небезпека.

Лікар-ендокринилог Юлія Кривов'язФото: instagram.com/doctor_kryvoviaz

"Не потрібно цього робити", - наголосила експертка в Instagram. Далі вона розповіла, чому не варто робити такі процедури: аналіз волосся на дефіцити мікроелементів, пелети, вітамінні крапельниці у салонах краси та гідроколонотерапію.

Аналіз волосся на дефіцити мікроелементів

За словами фахівця, виконавці цієї процедури обіцяють по волоссю сказати, яких мікроелементів не вистачає організму і які дефіцити наявні. Учені ж точно не можуть визначити кількість мікроелементів, які повинні міститися в волоссі здорової людини. Один зразок волосся, зданий у різних лабораторіях покаже різні значення. "Тому результат вам видадуть, але що з ним робити далі? Починати приймати всі вітаміни, бо волосся показало дефіцит?" - цікавиться спеціалистка.

Пелети

Підшкірні імпланти з різним складом, встановлювачі яких обіцяють вам схуднення, покращення стану шкіри, волосся, підвищення лібідо і т.д. "Пелети не є лікарським препаратом, а тому ніхто їх вплив не досліджував. По факту, поки я не побачила жодного випадку схуднення у тих людей, які собі поставили пелети у косметологів", - розповідає лікарка.

Фото: unsplash.com

Вітамінні крапельниці, які вводять в салонах краси

Існують крапельниці для схуднення, крапельниці для омолодження, крапельниці для відновлення...Але все це не є лікарським препаратом. Іх вводять їх в косметологічних кабінетах. "Перед тим як піти на таке, завжди подумайте, чи допоможуть вам, якщо розвинеться алергічна реакція у вигляді анафілаксії!" - каже експертка.

Гідроколонотерапія

Популярна процедура в санаторіях. Обіцяють виведення ''шлаків'' з кишківника, очищення організму і схуднення. "Навіть можуть вводити відвари трав з лікувальною метою... Щоб ви розуміли, що це - поясню популярно. В анальний отвір встановлюють трубку, яку просувають по кишківнику і вводять рідину. І люди за власні кошти йдуть на таке...", - підсумувала фахівець.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я