RU  UA

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

Всі новини

Серйозна загроза здоров'ю: лікарі розповіли про небезпеку самотності

Всі знають, що правильне харчування, фізична активність, повноцінний сон та відмова від шкідливих звичок – ключові складові здорового способу життя. Однак є один фактор, який може сильно нашкодити навіть за дотримання всіх перерахованих правил. Всесвітня організація охорони здоров'я стверджує, що це самотність.

Читайте також: Не можна ігнорувати: експерти назвали 5 ознак прихованої депресії.

Фото: Getty Images

ВООЗ визнала самотність та низький рівень соціальних зв'язків "серйозною загрозою здоров'ю людини". За словами гендиректора організації Тедроса Адана Гебреїсуса, самотні люди мають підвищений ризик інсульту, тривожних розладів, деменції, депресії та самогубств.

"Низький рівень соціальних зв'язків завдає такого ж чи навіть більшого ризику передчасної смерті, як і інші більш відомі фактори ризику - куріння, надмірне споживання алкоголю, недостатня активність, ожиріння та забруднене повітря, - заявив Гебреїсус. - Соціальна ізоляція також серйозно впливає на фізичне та психічне здоров'я, що асоціюється з тривогою та депресією, може на 30% підвищувати ризик серцево-судинних захворювань".

Читайте також: Експерти назвали п'ять корисних звичок, які зміцнюють здоров'я та покращують настрій.

Експерти підкреслюють, що самотність може бути хронічною та тимчасовою. Про хронічну самотність говорять, коли людина не може задовольнити свої потреби у спілкуванні, тому що у неї не вистачає емоційних, розумових чи фінансових ресурсів, або ж немає самого кола спілкування. Тимчасова самотність викликає короткочасні переживання і минає без сліду.

Раніше ендокринолог дала поради жінкам, як покращити життя та загальне самопочуття.

Цікаві новини для вас:

Хронічний стрес погіршує роботу мозку: як захиститися від його руйнівного впливу.

Як їссти солодке без шкоди для здоров'я та набору ваги: поради дієтолога.

Лікар дала 7 порад, які допоможуть зменшити прояви ПМС у жінок.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я