RU  UA

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Ендокринолог дала топ-5 порад для жіночого здоров'я: як покращити життя і самопочуття

Здоров'я жінки залежить від різних чинників, починаючи від спадковості і закінчуючи способом життя і харчування. Але є загальні умови, дотримання який може позитивно позначитися на самопочутті, якості життя та настрої. Про них дієтологиня та ендокринологиня Катерина Толстікова розповіла на подкасті BEAUTY DOSE project.

Читайте також: Хронічний стрес погіршує роботу мозку: як захистити його від впливу, що руйнує.

Фото: Getty Images

Витрачайте час на себе

За словами лікарки, ні робота, ні чоловік, ні діти не повернуть жінці здоров'я, яке вона витратила на спроби все встигнути.

"Інвестуйте у своє здоров'я. Лікарі, діагностика, відпустка, сон, відпочинок, релакс, лазня, сауна - те, що робить ваше здоров'я кращим, а вас - більш діяльною та щасливою", - каже Толстікова.

Слідкуйте за тим, що їсте і п'єте

Фахівчиня радить контролювати кількість алкоголю, кави, цукру, які жінка споживає.

"Це звички, які не завжди потрібні людині, але вона не звертає на це уваги, не розуміє, навіщо це робить, - пояснює лікарка. - Якщо ви п'єте каву через смак, задоволення, як ритуал - залиште, це для нашої психічної системи. А якщо ви взагалі не звертаєте уваги, скільки чашок кави автоматично випиваєте, потрібно з цим розібратися. Особливо це стосується соків, фрешів, інших напоїв із цукром. Це негативно впливає на наше здоров'я".

Читайте також: Як їсти солодке без шкоди для здоров'я та набору ваги: поради дієтолога.

Підтримуйте психологічний стан

Катерина Толстікова зазначила, що ні кохання, ні стосунки, ні успішна кар'єра не зроблять жінку щасливою, якщо вона не щаслива сама з собою.

"Якщо в тебе в голові проблеми, немає нормальних відносин з їжею, потрібно звернутися до психолога. Це не друг і не подруга, він не даватиме поради, а допоможе зрозуміти, як ти живеш, чого насправді хочеш, щоб насолоджуватися своїм життям", - каже експертка.

Підтримуйте активність

Ця порада стосується не лише спорту, а й улюбленої справи, будування стосунків та родини, саморозвитку.

"Реалізуйтеся, розвивайтеся. Для жінки це дуже корисно. Якщо просто сидіти і нічого не робити, ми когнітивно дуже різко падаємо. Багато жінок перестали читати книги, тому що є інстаграм та фейсбук, які "пишуть". Ми від цього не завжди черпаємо ресурси. Фільтруйте, кого ви впускаєте в свою голову, на яких принципах живете. Робіть "детокс" від телефонів і гаджетів", - попередила лікарка.

Читайте також: Як жінкам полегшити свій стан у період менопаузи: поради лікаря.

Живіть так, щоб кожен день був сповнений любов'ю

"Кохання - це те, що створює зміни в нашому житті. Воно відкриває нові можливості, дає цінність і насолоду життям. Так само, як і турбота про себе та своє здоров'я", - підсумувала Толстікова.

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я