RU  UA

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

20 травня

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

Всі новини

Дієтолог розповіла, коли обов'язково потрібно змінювати спосіб життя і харчування

Часто причиною того, що ми не можемо скинути зайву вагу, є інсулінорезистентність – стан організму, при якому його тканини втрачають чутливість до інсуліну. Дієтолог Світлана Фус розповіла, коли потрібно починати хвилюватися з приводу підвищення ризику появи інсулінорезистентності, а може й цукрового діабету 2 типу. А також, коли обов'язково потрібно починати змінювати спосіб життя та харчування.

  • коли окружність талії більше 80 см у жінок та 94 см у чоловіків; ⁣⁣
  • наявність зайвої ваги, при якій надлишок жирової тканини відкладається переважно в ділянці живота та верхній частині тулуба – абдомінальне ожиріння;
  • проявлення великої кількості папілом на шиї та інших частинах тіла;
  • потемніння шкіри на ліктях, під пахвами.

Читайте також: Як уникнути цукрового діабету на тлі ожиріння: ендокринолог дав важливу пораду.

Фото: instagram.com/dietolog.fus

"Дуже часто інсулінорезистентність йде в парі з підвищеним холестерином, гіпотериозом, синдромом полікістозних яєчників, синдромом виснаження надниркових залоз і тд. ⁣⁣Якщо у вас є хоча б один симптом - вам потрібно перевірити, чи нема у вас інсулінорезистентності, бо вона - передвісник діабету типу 2", - розповіла Світлана Фус.

⁣⁣ Дієтолог додала, що з інсулінорезистентністю не складно позбутися зайвої ваги. Однак потрібно дотримуватись спеціального харчування, стандартні дієти для схуднення не підійдуть.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я