RU  UA

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

17 квітня

15 квітня

Всі новини

Що робити вдень, щоб краще спати вночі: лікар дала поради

Поліпшити якість нічного сну можна за допомогою певних змін у способі життя. Раніше лікар розповів, які продукти та напої на вечерю цьому сприяють, а тепер дієтолог Оксана Скиталінська розповіла, які звички протягом дня допомагають краще спати вночі.

Читайте також: Як покращити самопочуття, якщо ви не виспалися: корисні поради.

Фото: Getty Images

На своєму YouTube-каналі лікарка пояснила, що порушення сну сприяють підвищенню кортизолу в крові, що, у свою чергу, викликає хронічний стрес і створює фоновий запальний процес в організмі. Також без належного нічного відпочинку в людини може розвиватися депресія.

Щоб покращити засинання та якість нічного сну, Оксана Скиталінська радить отримувати достатню кількість "синього" денного світла протягом доби, особливо після пробудження.

"Прокидаючись, запускаємо сонячне світло в кімнату, це необхідно для вироблення серотоніну. Сератонін, у свою чергу, сприяє утворенню мелатоніну ввечері, - каже вона. - Намагайтеся бути на сонці хоча б 20 хвилин, гуляйте на свіжому повітрі, облаштуйте робоче місце біля вікна, регулярно займайтеся фізичними вправами".

Читайте також: Як покращити сон: експерт порадила відмовитися від однієї поширеної звички.

Як приклад фізичних навантажень, які можуть бути корисними, лікарка наводить ходьбу сходами вгору-вниз, віджимання, підтягування, біг, вправи йоги.

"Навантажуйте по-різному свої м'язи, а також знімайте м'язову напругу за допомогою масажу, сауни, короткої розслаблюючої ванни, – радить Скиталінська. - Обов'язково потрібно займатися на вулиці в будь-яку погоду, відпочивати, робити цифровий детокс, вимикати гаджети, виходити на свіже повітря".

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я