RU  UA

Понеділок, 29 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

17 квітня

15 квітня

13 квітня

12 квітня

Всі новини

Як покращити сон: експерт порадила відмовитися від однієї поширеної звички

В умовах хронічного стресу, з яким сьогодні живе більшість українців, дуже важливо дбати про якість сну. Від цього залежить як настрій, так і фізичне здоров'я. Консультантка зі сну Ненсі Х. Ротштейн назвала виданню Express одну поширену звичку, яка часто заважає нам заснути.

Читайте також: Просто почніть позіхати: психолог назвав чотири вправи, які допоможуть швидше заснути.

Фото: Getty Images

"Всі дивляться на годинник, коли їм не спиться. І якщо ви подивитеся на годинник, ви починаєте відраховувати час до дзвінка будильника. Це може викликати тривогу, адже ви думаєте: "Я більше не засну, і мені скоро доведеться вставати". Мозок негайно чіпляється за це і починає творити шалені речі", - пояснила вона.

Якщо ви прокидаєтеся посеред ночі або довго лежите без сну, Ротштейн пропонує не тягнутися за телефоном, а включити тьмяне світло і трохи почитати книгу. За словами експертки, такий прийом ефективно допомагає розслабитися і заснути.

Також консультантка з якості сну не рекомендує вранці "досипати" після сигналу будильника, відкладаючи його кілька разів. Набагато ефективніше з ночі поставити будильник на півгодини пізніше.

"Припустимо, ви натискаєте кнопку "Відкласти" три рази з інтервалом у 10 хвилин - це 30 хвилин сну, які ви втратили. Ви можете знову заснути, але насправді не отримаєте якісного сну. Від цього ви будете почуватися слабким. Це просто поштовх, потім ви починаєте дрімати, а тоді знову поштовх. Вам просто потрібно встати з ліжка", - каже Ротштейн.

Дізнайтеся також, як покращити самопочуття, якщо ви не виспалися.

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я