RU  UA

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

Всі новини

Просто почніть позіхати: психолог назвав чотири вправи, які допоможуть швидше заснути

Сьогодні кожен українець стикається з порушенням сну. Через надмірну тривогу наш організм знаходиться в стані стресу і мозок не дозволяє тілу розслабитися, і швидко заснути не виходить. Професор кафедри медичної психології, психосоматичної медицини та психотерапії медико-психологічного факультету Національний медичний університет імені О.О. Богомольця Олег Чабан назвав прості вправи, які допоможуть швидше поринути у сон.

Фото: unsplash.com

Як заснути швидко: 4 вправи

1. Почніть позіхати, навіть якщо цього не хочеться.

2. Натренуйте в уяві "безпечне комфортне місце" і деталізуйте його, лежачи або сидячи, заплющивши очі.

3. Як тільки лягли, розслабилися і зігрілися - промасируйте неглибоко і несильно закриті очі. Зробіть при цьому кілька повільних неглибоких вдихів і видихів.

Читайте також: Скільки потрібно спати дітям і дорослим і що робити з безсонням.

4. Зосередьтеся на диханні, спокійному русі грудної клітини: вдихайте і випускайте повітря через нещільно притиснуті губи, немов задуваєте щось. Неглибоко і головне – повільно видихайте, відчуваючи губами рух повітря. Можете уявити над собою рожеву хмаринку і спробувати повільно і далеко змістити її своїм подихом.

Фото: facebook.com/MentalHealthUA

Дізнайтеся також, чому сняться кошмари: психолог назвав 4 головні причини.

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я