RU  UA

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.25
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Допомагає розслабитись і зменшує тривожність: який напій корисно пити ввечері

Серед різноманіття корисних продуктів та напоїв існують ті, які позитивно впливають на наш рівень стресостійкості. Какао – у цьому списку. Платформа доказової інформації про здоров'я "Бережи себе" в Telegram-каналі розповіла про користь цього напою та чому його варто пити перед сном.

"Основний аргумент прибічників того, що какао ввечері може нашкодити - какао містить кофеїн. Це дійсно так. Проте є нюанс. За даними Міністерства сільського господарства США (USDA) вміст кофеїну в 100 г какао - 230 мкг. Для порівняння - 100 г розчинної кави містять 3140 мкг речовини, яку пов’язують із бадьорістю", - зазначається в публікації.

Фото: t.me/berezhy_sebe

Також фахівці поділилися, що какао багате на теобромін - речовину стимулюючої природи. Проте, на відміну від кофеїну, вона має дуже м’який вплив на організм людини.

Більше того, є багато досліджень, які показали асоціацію між вживанням чистого какао (без додавання цукрів) та покращенням загального самопочуття. Зокрема, напій допомагає розслабитись, зменшує тривожність та артеріальний тиск, відновлює циркадні ритми. Часто какао радять вживати людям, які страждають на безсоння.

Читайте на тему: Легко приготувати вдома: дієтолог порадила корисний гарячий напій.

Фото: unsplash.com

Експерти наголошують, що цей напій має безліч корисних речовин: вітамінів, флавоноїдів, антиоксидантів. Окрім того, ученими проводилися дослідження про його позитивний вплив на серцево-судинну систему.

"Звісно, користь какао зберігається тоді, коли ми вживаємо напій не понад норму. Тож якщо якогось вечора вам захочеться приготувати какао, сміливо смакуйте ним, щоб мати більш спокійний сон", - підсумовують спеціалісти.

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я
Теги: напої