RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

Що має бути в домашній аптечці під час війни: перевірте свої запаси

На початку повномасштабної війни українці досконало освоїли навички комплектації домашніх запасів, включаючи медикаменти та продукти першої необхідності. Час іде, і завдяки ЗСУ багато людей змогли повернутися до стабільного життя. Незважаючи на це, запаси необхідно поповнювати, адже атаки ворога залишаються підступними та непередбачуваними.

Фото: Getty Images

МОЗ України на своєму сайті опублікувало нагадування, що має завжди бути у домашній аптечці. Так, у списку комплектуючих опинилися:

  • матеріали для першої домедичної допомоги (ножиці, пінцет, шпилька, одноразові рукавички, джгут, шприци, бинт і вата, перев'язувальний пакет, лейкопластир, фіксуюча косинка, протиопікова косинка);
  • знеболювальні та спазмолітичні засоби;
  • заспокійливі;
  • жарознижувальні;
  • антигістамінні препарати проти алергії;
  • сорбенти, засоби проти блювання та діареї, препарати для регідратації на випадок отруєнь та зневоднення.

Варто слідкувати за терміном придатності ліків, зберігати їх разом із інструкцією, знати особливості використання та, за необхідності, обговорити прийом із лікарем.

Пацієнтам із хронічними захворюваннями також рекомендували мати в аптечці запас рецептурних засобів, які вони регулярно приймають.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я