Зимою кожному хочеться тепла та затишку, і найпростіший спосіб зігрітися – випити гарячий напій. Варіантів існує безліч, але ароматна кава - одна з найпопулярніших. Дієтолог Світлана Фус розповіла, як зробити корисний напій із кави та какао.
"Кава в поєднанні з какао - один із найсмачніших і найцікавіших коктейлів, який ви можете легко приготувати вдома або скуштувати практично в будь-якій кав'ярні, - пише лікарка у Facebook. - Варіантів дійсно багато, і можна варіювати смакові відтінки за своїми уподобаннями".
Читайте на тему: Пити чи не пити: кардіолог розповіла про користь і шкоду кави для серця.
Світлана Фус виділила такі корисні властивості напою з кави та какао:
- в какао-порошку міститься багато поліфенолів та натуральних антиоксидантів, які знижують рівень запалення та захищають клітини від пошкодження;
- кава з какао має жовчогінний ефект, а значить знижує ризик розвитку жовчнокам'яної хвороби;
- смачний напій сприятливо позначається на кровообігу та роботі мозку;
- у нього дуже цікавий та приємний смак.
Найпростіший рецепт кави з какао – розвести їх у пропорції 1:1, розбавити водою та вершками за смаком, після чого нагріти суміш у каструльці до утворення пінки. Кип'ятити напій не потрібно.
- Читайте також, коли краще пити каву, щоб не болів шлунок.
- Раніше ми розповідали, як приготувати молочний кисіль з какао.