RU  UA

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

Чим замінити солодощі у раціоні: дієтолог назвала 7 смачних альтернатив

Через війну з російськими окупантами українці живуть у стані постійного стресу, внаслідок чого часто знижується апетит. Але бувають моменти, коли мозок втомлюється від негативу і потребує підживлення, і тоді хочеться з'їсти чогось солоденького. Проте разом із "гормонами щастя" ми отримуємо зайві кілограми та різні хвороби. Дієтолог Уляна Галіпчак розповіла, чим замінити звичні солодощі у раціоні.

"Печиво, цукерки, торти і тістечка - найпопулярніші ласощі для кожної людини. Проте разом із "гормонами щастя" ми отримуємо зайві калорії і навіть хвороби, - пояснила лікар в Instagram. - Але є безліч продуктів, які можуть стати альтернативою для звичних солодких продуктів".

Фото: instagram.com/uliana_galipchak

Чим замінити шкідливі солодощі

Мед

Крім того, що мед це природний замінник цукру, в ньому міститься безліч вітамінів та мінералів. Він корисний для травлення та імунітету. Корисна доза меду для дорослої людини – 1-2 чайні ложки на добу.

Чорний шоколад

Це чудовий замінник солодощів, до того ж чорний шоколад стане помічником для тих, хто худне. У ньому міститься менше калорій, а ось користі набагато більше. Какао-боби, що містяться в гіркому шоколаді, збільшують активність головного мозку та здатні запобігати виникненню склерозу. Норма вживання – 150 г на добу.

Фото: Pixabay

Сухофрукти та горіхи

Вони корисні для організму, добре насичують та зберігають відчуття ситості надовго. Крім того, через високий вміст клітковини сухофрукти добре очищають кишечник. Але треба бути дуже обережними з їхньою кількістю.

Зефір

У складі зефіру – фруктове пюре, яєчний білок та цукор. Зефір буде корисним для травлення та зміцнення судин. Але зловживати їм теж не можна, норма вживання – 1-2 штуки на день.

Фото: Pixabay

Арахісове масло та желе

Бутерброд з арахісовим маслом і желе - хрусткі та здорові ласощі. Візьміть шматочок безглютенового бездрожжового хліба з насінням і змастіть його масом та желе. Так ви і насититесь, і порадієте солодкому.

Халва

При виборі халви слід бути уважним. Якщо ви шукаєте натуральний продукт, у його складі має бути соняшникове, арахісове або кунжутне насіння. У справжній халві має бути мед, а не цукор. З'їсти такого смаколика можна на добу 100 г.

Фото: Pixabay

Пастила

Пастилу виготовляють із фруктів та ягід. У ній багато вітамінів та вуглеводів. Пастила корисна для зміцнення кісток та кровотворних процесів.
Норма вживання – 50 г на добу.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я