RU  UA

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.25
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

Всі новини

Лікарка розповіла, які дієти найкраще підходять для зниження ваги

У сучасному світі існує безліч дієт, однак не всі можуть виявитися ефективними. Саме тому у таких питаннях бажано проконсультуватися із фахівцем, щоб отримати професійні рекомендації. Лікар-дієтолог Лідія Полянчук розповіла у своєму блозі в Instagram, які дієти найкраще підходять для зниження ваги та які їхні основні характеристики.

Лікар-дієтолог Лідія ПолянчукФото: instagram.com/lidia_polianchuk

Основні характеристики дієт, які спрямовані на втрату зайвої ваги:

  • Збільшення споживання овочів та фруктів.
  • Збільшення споживання інших продуктів, які містять багато харчових волокон (цільні злаки, бобові, горіхи, насінння).
  • Адекватне вживання білкової їжі.
  • Достатнє споживання здорових жирів.
  • Обмеження кількості вільного цукру ( у т.ч. за рахунок напоїв, таких як солодкі газовані напої, соковмісні напої, фруктовий сік).
  • Переважне вживання води як джерела рідини.

Фото: unsplash.com

Так яку обрати?

Дієти з низьким вмістом жиру

"Дієти з низьким вмістом жиру мають більшу ефективність, якщо обмеження жиру поєднується з більшою кількістю білку у порівнянні із стандартною кількістю останнього. Обмеження всіх жирів більше не вважається обов’язковим у планах харчування, які складаються для зменшення ваги або лікування серцево-судинних досліджень. Мова радше йде про обмеження насичених жирів та виключення транс жирів з дієти з метою покращення ліпідного профілю сироватки крові", - пояснює спеціалістка.

Середземноморська дієта

За словами лікарки, середземноморську дієту та дієтичний підхід для контролю артеріальної гіпертензії можна вважати одними з найкращих планів харчування для зменшення ваги та попередження метаболічного синдрому. Така дієта передбачає переважне споживання овочів, фруктів, горіхів, риби, цільних злаків та здорових ненасичених жирів (які входять до складу оливкової олії, масла авокадо та інших рослинних жирів).

Дієта для контролю артеріальної гіпертензії

Дієтичний підхід для контролю артеріальної гіпертензії передбачає обмеження солі, цукру, насиченого жиру із переважним споживанням рослинної їжі, здорових білків та нежирних молочних продуктів.

Інтервальне голодування

Інтервальне голодування в багатьох дослідженнях має позитивні відгуки. Єдина вагома умова, якою, за словами експертки, не слід нехтувати - це має бути комплексний підхід та контроль лікаря.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я