RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

Всі новини

Як скористатися електронним рецептом, якщо немає смартфона

З квітня всі рецептурні медичні препарати в аптеках відпускатимуть за електронним рецептом, про що МОЗ повідомляло раніше. За допомогою цього відомство хоче не лише посилити контроль за відпуском ліків, а й оптимізувати процес призначення препаратів - зробити його максимально прозорим та ефективним.

Тепер фахівці відповіли на питання, яке цікавить багатьох громадян: чи можна скористатися електронним рецептом у разі відсутності смартфона? Міністерство охорони здоров'я у своєму Telegram-каналі роз'яснило, як діяти в даній ситиації.

Фото: unsplash.com

"Щоб отримати ліки за електронним рецептом, вам достатньо найпростішого телефону, на який ви отримаєте СМС з номером та кодом рецепта. Крім того, ви можете обрати, за яким рецептом бажаєте придбати ліки в аптеці - електронним чи паперовим", - йдеться в публікаці.

Читайте також: Які "доступні ліки" можна отримати повністю безкоштовно: список МОЗ України.

Нагадаємо, електронний медичний документ формується в електронній системі охорони здоровʼя (ЕСОЗ) на підставі внесених медичних записів про стан здоровʼя пацієнта та містить призначення лікаря пацієнтові на певний лікарський засіб.

Фото: unsplash.com

Е-рецепт має низку переваг над паперовим бланком як для пацієнтів, так і для лікарів. Пацієнту не потрібно буде вчитуватися в часто нерозбірливий почерк лікаря, вся інформація про рецепт буде доступна в інформаційній довідці.

А функціонал електронного документа спростить процес виписування рецептів для медичних працівників та мінімізує помилки в бланках, що дозволить зекономити час та зробити взаємодію лікаря та пацієнта максимально ефективною.

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я