RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

У МОЗ розповіли, як і де безоплатно зробити комп'ютерну томографію

У Міністерстві охорони здоров’я розповіли, де можна безкоштовно зробити комп'ютерну томографію та що для цього потрібно. Відповідну публікацію фахівці оприлюднили у Telegram-каналі відомства.

"Консультації лікарів, діагностика, інструментальні дослідження, медичний супровід, проведення операцій тощо у медзакладах, які мають договір з НСЗУ, є безоплатними для пацієнтів. За проведення компʼютерної томографії (КТ) також сплачує держава", - йдеться у дописі.

Фото: t.me/mozofficial

Фахівці із МОЗ пояснюють, що зробити КТ безоплатно можна у медзакладах, які підписали договір з НСЗУ на амбулаторну допомогу і мають відповідне обладнання та можливості для проведення обстеження.

Читайте також: Як отримати безкоштовну допомогу при хірургічній операції: відповідь МОЗ.

Для того, щоб дізнатись адресу та контакти найближчої лікарні, в якій можна безоплатно зробити КТ, слід звернутися до оператора контакт-центру НСЗУ за номером 16-77 (поки що, з міркувань безпеки, ці дані на офіційному сайті НСЗУ закриті).

Експерти наголосили, що проведення обстеження є безоплатним для пацієнта, якщо він має показання до КТ та направлення від лікаря.

За направленням необхідно звернутись до сімейного або лікуючого лікаря.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я