RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

МОЗ України спростувало 5 міфів щодо продажу антибіотиків по електронному рецепту

З 1 серпня антибіотики в Україні почали продавати за електронним рецептом, який можна отримати у сімейного чи профільного лікаря. Нововведення активно обговорюється в мережі та обростає міфами, у зв'язку з чим МОЗ вирішило роз'яснити найпопулярніші з них.

Люди побоюються, що пацієнти в стаціонарі не зможуть отримати антибіотики без е-рецепту, а мешканці сіл, де немає лікарень та сімейних лікарів, будуть зовсім позбавлені такої можливості. Також під питанням діяльність волонтерів, які купують антибіотики та інші медикаменти для військових.

В офіційному Telegram-каналі МОЗ України пише, що пацієнтів у стаціонарі забезпечуватимуть ліками та антибіотиками, які покриваються державним коштом та надаються пацієнту безкоштовно. Якщо ж пацієнту знадобиться антибіотик, який не входить до Національного переліку основних лікарських засобів, лікар зможе виписати йому рецепт.

Фото: https://t.me/mozofficial

У населених пунктах, де немає лікарень, виписуватимуть рецепти на антибіотики фельдшери.

Фото: https://t.me/mozofficial

Благодійні фонди та організації зможуть купувати рецептурні препарати, включаючи антибіотики без рецепта.

Фото: https://t.me/mozofficial

Антибіотики для тварин продаватимуться за рецептом від ветеринарного лікаря.

Фото: https://t.me/mozofficial

Боятися витоку особистих даних з електронної системи охорони здоров'я також не варто: вона надійно захищена від атак хакерів, яких зазнавала до і після початку повномасштабної війни в Україні.

Фото: https://t.me/mozofficial

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я