RU  UA

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

Антибіотики за е-рецептом: які клініки їх видаватимуть

У серпні 2022 року на українців очікує введення електронного рецепту для купівлі антибіотиків. Нововведення запрацюють у межах перехідного періоду у медичних закладах, які працюють з електронною системою охорони здоров'я.

Якщо заклад охорони здоров'я, до якого звертається пацієнт, не підключений до ЕСОЗ лікар повинен виписати паперовий рецепт.

Електронний рецепт можна отримати у будь-якого лікаря, незалежно від наявності декларації із сімейним лікарем. Однак необхідною умовою є реєстрація в електронній системі охорони здоров'я. Кожен пацієнт може зробити це, уклавши декларацію із сімейним лікарем або зареєструвавшись у системі на прийомі у будь-якого іншого лікаря. Якщо людина вже має декларацію, то при наступному візиті до лікаря потрібно переконатися, що всі дані внесені в систему коректно.

У рецепті лікар повинен вказати діючу речовину препарату, дозування та тривалість лікування. Якого бренду препарат купуватиме, вирішуватиме сам пацієнт, враховуючи свій бюджет.

Перехідний період триватиме до кінця року. Протягом цього часу медичні та аптечні установи мають підготуватися до повноцінного переходу на витяг рецептурних лікарських засобів виключно за електронним рецептом, а саме – обрати медичну інформаційну систему та зареєструватися в електронній системі охорони здоров'я.

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофа": Виплати військовим та початок навчання: які зміни чекають українців у серпні.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я