RU  UA

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

20 травня

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

Всі новини

Як швидко заснути: лікар дала 6 простих порад, які допоможуть розслабитись

Сьогодні кожен українець стикається із порушенням сну. Через надмірну тривогу наш організм перебуває в стані стресу і мозок не дозволяє тілу розслабитися. Однак сон - головна складова здорового життя, тому дуже важливо дотримуватися графіку сну, наскільки це можливо в реаліях війни. Лікар-ревматолог Катерина Заічко для платформи доказової інформації про здоров'я "Бережи себе" дала 6 простих порад, які допоможуть швидко заснути.

Лікар рекомендує прокидатися щодня у один час, навіть у вихідні або під час відпустки. Для нормального функціонування організму людині потрібно 7-8 годин безперервного сну на добу. Однак будьте уважні до себе – не лягайте спати, якщо зовсім не відчуваєте сонливість.

Читайте також: Допомагає розслабитися та зменшує тривожність: який напій корисно пити ввечері.

Фото: unsplash.com

Як полегшити процес засинання:

1. Якщо не вдається поринути в сон більше 20 хвилин, не варто змушувати себе заснути насильно. Натомість займіться йогою для сну, почитайте або зробіть фізичні вправи.

2. Підтримуйте в кімнаті комфортну прохолодну температуру.

3. Обмежте яскраве світло увечері та зашторьте вікна перед сном.

4. Вимкніть електронні пристрої принаймні за 30 хвилин до сну.

5. Перед сном не рекомендується багато їсти. Уникайте поживної їжі на ніч, замість щільного перекусу приготуйте легку закуску.

6. Так само слід обмежити вживання кофеїну та алкоголю ввечері та перед сном.

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я