RU  UA

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

20 травня

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

Всі новини

Лікарі назвали три правила здоров’я, які значно покращують життя

7-го квітня відзначається Всесвітній день здоров'я. З нагоди свята МОЗ нагадало українцям прості правила, які допоможуть потурбуватися про організм та якість життя в цілому.

Ці правила звучать наступним чином: збалансоване харчування, фізична активність та здоровий сон. Детальніше про них розповідається в публікації, яка з'явилася в Telegram-каналі відомства.

Фото: t.me/mozofficial

Збалансоване харчування

"Включайте в раціон різноманітні продукти: свіжі фрукти та овочі, цільні злаки, білкову їжу та помірну кількість здорових жирів. Спробуйте уникати їжі швидкого приготування та продуктів із високим вмістом цукру, солі та жирів", - пояснюють експерти.

Читайте також: Як заварювати каву, щоб отримати максимум користі: порада дієтолога.

Фізична активність

Спеціалісти радять приділяти фізичним вправам щонайменше 30 хвилин на день. Це може бути, наприклад, ходьба, біг, плавання, будь-яка інша активність, що вам подобається. Якщо у вас немає часу на тренування в залі, прості вправи вдома або прогулянки також можуть бути дуже корисними.

Здоровий сон

Вкрай важко налагодити сон під час постійних повітряних тривог, проте варто все ж спробувати лягати спати не пізніше 22:00. При цьому не забудьте подбати про те, щоб кімната, де ви спите, була темною та тихою, а ліжко – зручним.

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я
Теги: здоров'я