RU  UA

Четвер, 4 липня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.40
Здоров'я

Новини

13 червня

12 червня

11 червня

10 червня

9 червня

8 червня

7 червня

6 червня

5 червня

4 червня

3 червня

2 червня

Всі новини

Чи дійсно сніданок - найважливіший прийом їжі: відповідь експертів

Напевно, всі чули твердження, що сніданок - найважливіший прийом їжі протягом дня. Платформа доказової інформації про здоров'я "Бережи себе" відповіла, чи дійсно так важливо всім снідати чи це черговий міф.

"Поїж зранку, бо буде боліти шлунок!". "Сніданок має бути найбільш поживним! Не можна його пропускати". Це популярні поради, які, відповідно до багатьох досліджень, не мають сенсу. А інколи, бажання сумлінно дотримуватися таких рекомендацій може тільки нашкодити", - пояснили експерти у своєму Telegram-каналі.

Фото: unsplash.com

"Сніданок нібито налаштовує шлунок на "робочий режим" зранку. Частково це правда. Збалансований сніданок - дійсно хороша ідея. Так само, як і збалансований обід, вечеря та перекуси. Значення має не так час, коли ти приймаєш їжу, як кількість калорій та їх розподіл протягом дня", - розповіли фахівці.

За словами експертів, говорити про обов'язковість сніданку почали після результатів досліджень на основі спостереження, що люди, які розпочинають свій день зі сніданку, мають менше проблем зі здоров'ям. Однак такі дані не однозначні, оскільки не враховується той факт, що люди, які мають чіткий розпорядок дня та регулярно снідають, регулярно займаються спортом та приділяють більше уваги своєму раціону та здоров'ю загалом.

Читайте також: Не тільки користь: лікарк назвала недоліки щоденного вживання супу.

"Рандомізовані клінічні дослідження щодо впливу сніданку на індекс маси тіла показують, що немає достовірної різниці між тими, хто пропускає ранковий прийом їжі та тими, хто регулярно снідає", - зазначається у джерелі.

Тож снідати чи ні?

Фахівці наголошують, що насамперед потрібно бути уважним до свого організму. Якщо ви не відчуваєте голоду вранці, то не силуйте себе вівсянкою. А якщо сніданок – це ваш ранковий ритуал і ви відчуваєте, що він вам дійсно необхідний – смачного.

"Важливо розуміти, що сніданок - це дійсно здорова звичка, яка сама по собі не є чарівним щитом від усіх хвороб, а діє комплексно спільно з іншими факторами, як-от здоровим сном, достатньою фізичною активністю та іншими", - наголосили експерти.

Фото: t.me/berezhy_sebe

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я