RU  UA

Неділя, 7 липня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.35
Здоров'я

Новини

13 червня

12 червня

11 червня

10 червня

9 червня

8 червня

7 червня

6 червня

5 червня

4 червня

3 червня

2 червня

Всі новини

Чи корисно робити йодну сітку: міфи і факти про відомий метод

Йодна сітка – народний метод лікування, який нам радять використовувати при появі різних симптомів та захворювань. Платформа доказової інформації про здоров'я "Бережи себе" в Telegram-каналі пояснила, чи дійсно він є таким ефективним, чи його чарівні властивості – черговий міф.

"Насправді цей застарілий засіб проти всіх негараздів зі здоров’ям не просто не діє, а й несе небезпеку. Передусім мова про несвоєчасне звернення до лікаря при симптомах вірусного захворювання, порушення в роботі щитоподібної залози, подразнення та навіть опіки. Особливо це стосується вразливого організму дітей", - зазначається в публікації експертів.

Фото: t.me/berezhy_sebe

Як пояснюють фахівці, розчин йоду швидко проникає крізь шкіру та при регулярному нанесенні може призводити до висипань і локальних опіків. Також експерти розповідають, що завдяки розігріваючим властивостям, сіточка лише ненадовго посилить мікроциркуляцію крові в конкретному місці на шкірі. Однак вона точно не впорається з кашлем, нежитем та іншими симптомами застуди.

Читайте також: Як приймати ліки, щоб не нашкодити своєму здоров'ю: 5 важливих правил.

"Визначати, чи є в організмі дефіцит йоду, за допомогою йодної сіточки - неефективно. Як і намагатися збагатити організм йодом у такий спосіб. Щоб уникнути йододефіциту, додайте у раціон йодовану сіль, морську рибу, шпинат, яйця, горіхи та інші продукти, багаті на цей мікроелемент", - також наголошується в джерелі.

У випадку, якщо ви помітили у себе такі симптоми, як постійна втома, слабкість, збільшення розміру щитоподібної залози, порушення обмінних процесів, різка зміна ваги - спеціалісти радять не відкладати похід до сімейного лікаря. За потреби ви можете отримати направлення до ендокринолога.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я