RU  UA

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

М'яко очищують кишечник: дієтолог розповіла, чому корисно їсти сливи

Фахівці з харчування не перестають наголошувати на тому, що у щоденному раціоні має бути достатня кількість овочів та фруктів. Дієтолог Світлана Фус, яка розповіла про користь горіхів, цього разу поділилася інформацією стосовно іншого продукту - сливи. Спеціалістка пояснила, у чому користь цього фрукту та кому варто вживати його з обережністю.

"Слива - не тільки смачний, солодкий фрукт, але ще й джерело вітамінів та корисних мікроелементів. До того ж, її можна додавати в різні страви, починаючи від м'ясних й закінчуючи десертами і напоями, - зазначає експертка на своїй сторінці в Instagram. - Люди, які вживають багато овочів та фруктів із вмістом флавоноїдів, відрізняються кращим здоров'ям, менше страждають на хвороби серцево-судинної системи та новоутворення".

Читайте також: Чи корисно їсти соєві продукти: дієтолог розповів, як вони впливають на здоров'я.

Фото: instagram.com/dietolog.fus

У цьому продукті містяться активні речовини флавоноїди, а саме антоціани, які надають сливам фіолетового відтінку. Окрім того, всі свої корисні властивості плоди зберігають й після переробки.

До складу слив входять:

  • Вітамін C⠀
  • Провітамін А
  • Фруктоза та сахароза
  • Харчові волокна
  • Органічні кислоти
  • Азотисті, дубильні речовини
  • Макро- та мікроелементи.

Одна з основних корисних властивостей сливи у тому, що вона м'яко очищує кишечника та нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту. Також фрукт має властивість збуджувати апетит та посилювати перистальтику кишечника.

"Ці фрукти також корисні при атеросклерозі, зменшують холестеринові відкладення на стінках судин. На день можна з'їдати 3-4 сливи, якщо є схильність до діареї – не більше двох. Сливи можна поєднувати з різноманітними кашами. Вони можуть бути чудовим десертом після основного прийому їжі, на другий сніданок або після обіду. Не варто їсти фрукт натщесерце або запивати молоком", - ділиться фахівець.

При цьому варто пам'ятати, що надмірне вживання сливи становить небезпеку навіть для здорової людини. Це може викликати діарею, підвищення кислотності у шлунку, появу печії.

Читайте на тему: Підтримують щитовидку і допомагають схуднути: чому корисно їсти морські водорості.

Фото: unsplash.com

Кому не можна їсти сливи у великій кількості?

У великій кількості плоди протипоказані певній категорії людей, а саме:

  • цукровим діабетом та ожирінням, через високий рівень глюкози та фруктози у продукті
  • протипоказання у період загострення гастриту з підвищеним рівнем кислотності
  • мамам, що годують, оскільки вживання сливи може спровокувати діарею й коліки у немовлят.

Раніше лікар розповіла, які продукти харчування підвищують стійкість до стресу.

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я