Дієтологи часто розповідають про користь тих чи інших продуктів та як вони впливають на організм. І якщо ви вже читали про дивовижні властивості шпинату, дізнайтеся про чарівну силу горіхів, про яку на своїй сторінці в Instagram розповіла Світлана Фус.

Читайте також: Захищають серце і покращують імунітет: чому корисно їсти помідори.

Фото: unsplash.com

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Дієтолог пише, що горіхи - концентроване джерело поживних речовин (вітамінів, мінералів, клітковини). Вони містять багато корисних жирів (50–65 г на 100 г).

Значна частка жирів у горіхах – цінні моно- та поліненасичені жирні кислоти, що відносяться до групи омега-9, омега-3 та омега-6. Завдяки їм горіхи позитивно впливають на функціонування серцево-судинної системи та мозку.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Читайте також: 5 популярних горіхів: кому вони корисні, а кому - не дуже.

Окрім цього, за словами Світлани Фус, горіхи – досить ситний продукт. Завдяки вмісту білків, вуглеводів, у поєднанні з жирами, вітамінів і мінералів горіхи добре насичують організм.

Дієтолог рекомендує купувати горіхи лише у шкаралупі, яка захищає цінні жири та вітамін Е від окислення.

"Жири в очищених горіхах швидко окислюються і набувають смак згірклого масла", - пояснює Світлана Фус.

Фото: unsplash.com

Щоб зберегти корисні жирні кислоти та вітамін Е горіхи краще їсти сирими.

"Підсмажування горіхів ще одна велика помилка у сучасному харчуванні, оскільки висока температура руйнє жири і знижує вміст вітамінів. Також підсолені, а тим більше підсолоджені цукром або медом горіхи – теж далеко не кращий вибір. Тому раджу їсти горіхи в сирому вигляді, окремо від шоколаду та солодощів", - додала дієтолог.

Далі Світлана Фус розповіла, які вітаміни та мінерали містяться в найпопулярніших горіхах: мигдалі, кеш'ю, макадамії, волоських горіхах, фундуку та фісташках. А також про їхню користь для організму.

Фото: instagram.com/dietolog.fus

Раніше дієтолог розповіла про корисні властивості кабачків, про які багато хто міг і не знати.

Цікаві новини для вас: