RU  UA

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

Корисні для очей і кісток: 6 несподіваних властивостей кабачків

Сезонні овочі є джерелом вітамінів і необхідних організму мікроелементів. Здоров'я людини здатні покращити свіжі огірки, а також кабачки або цукіні. Дієтолог та нутриціолог Кері Ганс розповіла про корисні властивості кабачків, про які багато хто міг не знати.

Експерт і член Консультативної ради Forbes Health нагадала, що кабачок є різновидом літнього гарбуза. Він із сімейства гарбузових, і разом з огірком, кавуном і гарбузом за ботанічними характеристиками вважається фруктом, проте зазвичай його готують та їдять як овоч.

Фото: pixabay.com

Користь кабачків для здоров'я

Кабачки (цукіні) містять калій, фосфор, магній, кальцій, вітамін С і В6. Поживні речовини містить не тільки сам овоч, але і його шкірка.

1. Низькокалорійні

Одна чашка нарізаних сирих кабачків зі шкіркою містить лише 21 калорію.

2. У шкірці містяться вітаміни та поживні речовини

Експерт рекомендує залишати шкірку у кабачках. Вона не тільки багата на вітамін С і вітамін В6, але є хорошим джерелом клітковини, яка сприяє нормальному травленню і довше зберігає почуття ситості.

Читайте також: Містить вітамін С і антиоксиданти: чим корисна свіжа полуниця.

3. Захищають від раку

Різні дослідження вказують на потенційну користь кабачків у профілактиці раку. Ключову роль у цьому займає антиоксидант зеаксантин, який може допомогти запобігти окисному стресу і, таки чином, допомогти у можливій профілактиці онкологічних захворювань.

Фото: unsplash.com

4. Корисні для очей

За словами дієтолога, кабачки містять каротиноїди, такі як лютеїн та зеаксантин, які позитивно впливають на здоров'я очей. Ці антиоксиданти знижують ризик виникнення таких захворювань, як катаракта та вікова дегенерація жовтої плями.

5. Зменшують запалення

Зеаксантин та лютеїн разом із поліфенолами, які є в кабачках, можуть допомогти зменшити запалення. Дослідження також показують, що овочі з сімейства гарбузових мають протизапальні біологічні властивості і мають фармакотерапевтичну дію при запаленні.

6. Сприяють здоров'ю кісток

Калій, магній і кальцій, що містяться у кабачках, корисні для підтримки здоров'я кісток. Вживання цих овочів в їжу знижує ризик переломів кісток та остеопорозу.

Раніше дієтолог розповіла, чим корисний квас із бузини і як приготувати смачний сезонний напій.

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я