RU  UA

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

Містить вітамін С та антиоксиданти: чим корисна свіжа полуниця

Для гарного імунітету потрібно правильно харчуватися, і для цього слід зазделегідь продумувати раціон та обирати лише якісні продукти. У цьому матеріалі ми розповімо, чому до літнього меню варто додати полуницю – популярну ягоду, яка для багатьох є улюбленою у теплу пору року. Детальніше про це йдеться у публікації WebMD, рецензованій дієтологинею і авторкою книг про харчування Кетлін М. Зелман.

"Полуниця корисна для всього організму. Вона природним чином забезпечує нас вітамінами, клітковиною та високим рівнем антиоксидантів, включаючи поліфеноли, без натрію, жиру чи холестерину. Ця ягода входить в топ-20 найкращих фруктів за антиоксидантною дією та є гарним джерелом марганцю та калію. В одній порції (це приблизно вісім штук) міститься більше вітаміну С, ніж в одному апельсині", - розповідається в джерелі.

Фото: unsplash.com

Інші корисні ефекти від вживання полуниці

Чутливість до інсуліну

Поліфеноли в полуниці покращують чутливість до інсуліну у дорослих, що не мають діабету. У полуниці не лише мінімальна кількість цукру, ще вона може допомогти вам метаболізувати інші форми глюкози.

Читайте також: Які продукти допоможуть краще впоратися зі стресом під час війни.

Захист шкіри

Полуниця має протизапальну дію і може запобігти пошкодженню шкіри. Під час проведення невеликого дослідження експерти з’ясували, що косметичні засоби на її основі захищають шкіру від шкідливого ультрафіолетового випромінювання А (UVA), особливо в поєднанні з коензимом Q10.

Лікування остеоартриту

Інше дослідження показало, що протизапальні властивості полуниці також можуть захистити інші частини тіла, включаючи суглоби. Людям з остеоартритом і болем у колінах полуниця може допомогти зменшити біль, набряк і в цілому покращити якість життя. В одному науковому експерименті дорослі, які їли 50 грамів полуниці щодня протягом 24 тижнів, відчули загальне зменшення болю та запалення.

Фото: unsplash.com

Харчова цінність полуниці

У складі цієї ягоди міститься багато вітаміну С та інших антиоксидантів, які допомагають знизити ризик таких серйозних захворювань, як рак, діабет, інсульт та хвороби серця. Крім того, полуниця є відмінним джерелом:

  • магнію
  • фосфору
  • кальцію
  • калію
  • фолієвої кислоти
  • вітаміну К

Читайте на тему: Дієтолог розповіла, як розпізнати дефіцит вітаміну С та у яких продуктах його шукати.

Поживні речовини на порцію

100-грамова порція полуниці у своєму складі містить:

  • калорії: 91
  • білок: 0,67 грам
  • жири: 0,3 гр
  • вуглеводи: 7,68 грам
  • клітковина: 2 грами
  • цукор: 4,89 гр

Клітковина і білки: раніше дієтолог назвала продукти, які краще їсти на сніданок.

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я