RU  UA

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

20 травня

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

Всі новини

Чи треба закидати голову назад, якщо з носа йде кров: пояснення експертів

В умовах війни кожен українець повинен знати, як проводити обробку ран, робити перев'язку та зупиняти кров. Кровотечі можуть статися у несподіваних та іноді зовсім незагрозливих, на перший погляд, ситуаціях. Наприклад, коли просто пішла кров із носа. Існує поширена думка, що у разі носової кровотечі потрібно закинути голову назад. Однак так категорично робити не можна. Експерти платформи доказової інформації про здоров'я "Бережи себе" разом з інструкторською командою організації PULSE розвінчали популярний міф і розповіли, що робити в таких випадках.

Фото: unsplash.com

Як зупинити кров із носа

Якщо з носа пішла кров, то не треба закидати назад голову, щоб її зупинити. Така маніпуляція не зупинить кровотечу, а змінить її напрям.

Читайте також: Без запису на прийом: що робити і куди телефонувати, якщо раптом стало погано.

Закидання голови назад може бути небезпечним, оскільки кров може потрапити в дихальні шляхи або шлунок, чого не можна допустити.

Щоб зупинити кров із носа, постраждалий повинен прийняти сидяче положення. Потім нахилитися уперед і затиснути ніс пальцями.

Фото: berezhy-sebe.com

Раніше експерти розповіли, чи корисно робити йодну сітку: міфи та факти про відомий метод.

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я