RU  UA

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

Здорові перекуси і вода замість інших напоїв: яким має бути харчування школяра

1 вересня розпочинається новий навчальний рік, і щоб школярі залишалися активними, енергійними та сприйнятливими до навчання, їм необхідний правильний розпорядок дня та здорове харчування. Раніше експерти розповіли, що покласти в ланч-бокс для дитини, а тепер дієтолог Олег Швець порекомендував, як змінити раціон школяра. Публікація з'явилася на сторінках Міністерства охорони здоров'я України у соцмережах.

Фахівець виділив 7 кроків, які зроблять харчові звички учнів здоровішими.

Читайте також: Телефон для першокласника: як підготувати дитину до використання гаджетів у школі.

Фото: https://t.me/mozofficial

Крок 1. Налагодити графік прийомів їжі

Під час навчання дитина потребує трьох повноцінних прийомів їжі та одного-двох перекусів. Сніданок має бути протягом години після пробудження, а вечеря – максимум за 2 години до сну. На основний прийом їжі має йти не менше 20 хвилин. Підганяти дитину при цьому не потрібно, інакше ризик перевищення норми калорій.

Крок 2. Вода замість солодких напоїв

Влітку діти часто п'ють газовані напої, соки та нектари, квас, компоти. Всі ці напої містять цукор та надмірну кількість калорій. Звичайна чи газована вода – більш здорова альтернатива. Ще один корисний напій для дітей – какао.

Крок 3. Включіть у раціон різні каші

Різноманітні каші, а також цільнозерновий хліб, крекери та макаронні вироби - набагато корисніші за звичайні. Також потрібно звертати увагу на вміст солі та цукру у сухих сніданках для дітей.

Читайте також: Гречка нормалізує холестерин, а пшоно усуває набряки: чим корисні каші для здоров'я.

Крок 4. Овочі - найкращий перекус

Найбільш здоровим перекусом є овочі: морква, селера. Також корисно їсти горіхи, насіння, злакові батончики без цукру. Небажано між прийомами їжі пити солодкі напої, включаючи фруктові соки.

Крок 5. Вибирайте здорові десерти

У ягодах і фруктах міститься багато вітамінів та клітковини, тому вони є найкращим десертом для дітей. Чим пізніше дитина починає вживати солодощі, тим менше у неї ризик карієсу та набору надмірної ваги.

Крок 6. Відмовтеся від шкідливої їжі

Якщо ви самі вживаєте шкідливі напої та продукти, не варто це робити при дітях, інакше виховання корисних харчових звичок провалиться.

Крок 7. Подбайте про фізичну активність дитини

Танці, спорт, прогулянки – важлива складова здорового розвитку дітей. Організуйте дитині шкільного віку рухову активність, щоб вона була здоровою.

Дізнайтеся також, як допомогти дитині адаптуватися до школи чи садка.

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я