RU  UA

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Як допомогти дитині пристосуватися до садочка або школи: поради для батьків

Садочок чи школа - новий етап у житті маленької дитини, який часто стає причиною стресу та не завжди бажаних наслідків. Про те, як заздалегідь підготувати малюка до навчального року, розповіла лікар-педіатр Марина Шакотько.

"Адаптація до садочків і школи - це такі зміни в режимі життєдіяльності дитини які дозволять їй відчувати себе комфортно і якнайменше стресувати", - говорить спеціалістка у ролику, який опублікований на YouTube-каналі MedicalTV.

Читайте також: Як зрозуміти, що дитина вже готова йти у перший клас: лікар назвала ознаки.

Фото: unsplash.com

Як допомогти дитині адаптуватися до садочка чи школи: кілька порад від експерта

  • Має бути режим. Фахівець пояснює, що готувати малюка до змін варто ще вдома. Задля цього бажано заздалегідь обрати навчальний заклад, а також почати перебудовувати режим дитини. Наприклад, привчати до раннього підйому, поступово збільшуючи підйом на 10-15 хвилин раніше.
  • Навички самостійності. Мається на увазі те, що батькам краще ще вдома навчити дитину базовим речам: як от самостійно одягатися, тримати виделку і т.д. Як пояснює педіатр, в домашніх умовах малюкові буде набагато простіше та швидше до цього звикнути.
  • Гігієна - наступна важлива навичка. Мити руки, вмивати обличчя користуватися серветкою - це ті звички, з якими дитині буде набагато легше. Якщо дитина ще носить підгузки, їй можна йти в дитячий садочок, адже в сучасному світі для цього є всі умови. Проте, за словами спеціаліста, все ж важливо, щоб цим навичкам дитину навчала рідна людина.
  • Харчування - один із ключових аспектів адаптації дитини у школі чи садочку. Важливо привчати її до вживання різних груп продуктів, а також вчити відрізняти відчуття голоду та ситості. Крім того, не варто забувати про дотримання водного балансу.

Читайте на тему: Медогляд для першокласника: які довідки потрібно подавати до школи.

Фото: unsplash.com

  • Також експертка радить батькам дотримуватися дозованості у навантаженнях дитини. Це означає, не записувати її одразу на кілька гуртків, а навпаки, дати кілька місяців для більш легшого звикання та оптимальнішої адаптації.
  • Ще одна порада - кожного дня влаштовувати дитині активну прогулянку на свіжому повітрі тривалістю хоча б годину. Це позитивно вплине на її самопочуття і бажання вчитися новому.
  • "Одним із ключових моментів адаптації дитини і захисту її здоров'я є вакцинація обов'язковими рекомендованими сезонним вакцинами – це допоможе уникнути дитині керованих інфекцій", - резюмує фахівець.

Як налагодити режим і покращити концентрацію перед початком нового навчального року.

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я