RU  UA

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

17 квітня

15 квітня

Всі новини

Лікар назвав 10 трав'яних чаїв, які принесуть здоров'ю користь

Лікарські рослини були популярними та затребуваними протягом століть, і сьогодні люди часто включають різноманітні фітопрепарати та чаї до свого раціону. І хоча не всі вони можуть вважатися безпечними для щоденного вживання і здоров'я, дієтолог Олег Швець виділив 10 чаїв, користь яких підтверджують дослідження.

На своїй сторінці у Facebook лікар розповів, які лікувальні властивості мають популярні та улюблені багатьма чаї.

Читайте також: Причина не тільки в харчуванні: дієтолог пояснила, чому виникає здуття.

Фото: Getty Images

Чай із ромашки

Ромашковий чай Олег Швець рекомендує вживати для покращення якості сну, особливо людям похилого віку. Також ромашка може мати протизапальні властивості та захищати печінку. Дієтолог радить пити чай із ромашки для полегшення симптомів ПМС та нормалізації рівня цукру в крові.

Чай із м'яти

Всупереч думці, що м'ята має заспокійливі властивості, найкраще вивчені її властивості для підтримки здоров'я шлунково-кишкового тракту і травлення. Дослідження показують, що олія м'яти перцевої може полегшити нудоту, розлад шлунка, шлунковий біль. Також чай з м'яти має антиоксидантні та протизапальні властивості.

Імбирний чай

Чай з імбиром зарекомендував себе як гарний засіб проти нудоти, включаючи нудоту вагітних та онкопацієнтів, які проходять хіміотерапію. У ньому багато антиоксидантів, а також він допомагає полегшити менструальний біль та нормалізувати рівень цукру в крові.

Читайте також: Відновлювач тіла: дієтолог розповіла, чому корисно їсти страви з печінки.

Чай каркаде

В основі чаю каркаде – пелюстки гібіскусу. Деякі дослідження показують, що вживання такого чаю допомагає знижувати рівень холестерину та нормалізувати артеріальний тиск. Дієтолог попередив, що каркаде чай може взаємодіяти з ліками-діуретиками, тому деяким людям варто обговорити його вживання з лікарем.

Чай з ехінацеєю

Такий чай Олег Швець називає гарним засобом від застуди. Ехінацея пурпурна позитивно впливає на імунітет, опір інфекціям, допомагає зменшувати тяжкість симптомів ГРВІ.

Фото: Getty Images

Ройбуш

Ароматний чай ройбуш, як свідчать дослідження, пригнічує утворення клітин остеокластів у кістках, тому його можна використовувати для профілактики остеопорозу. Також фахівці відзначають його позитивний вплив на рівень холестерину та артеріальний тиск.

Читайте також: Їжа, яка старить: лікарка розповіла про найшкідливіші продукти.

Чай з шавлією

Шавлія показала користь у поліпшенні когнітивних функцій у людей, пам'яті та уваги. Дослідження демонструють позитивний ефект цієї рослини для людей із хворобою Альцгеймера.

Чай із меліси

Цей смачний та ароматний чай має корисні для серця властивості. Існують дані, що регулярне вживання чаю з меліси покращує стан судин, виступаючи профілактикою атеросклерозу. Також такий чай є джерелом антиоксидантів, що захищають організм від пошкодження вільними радикалами. Корисним напій буде і для людей із симптомами тривоги та депресії.

Чай із шипшини

У шипшині міститься велика кількість вітаміну С та інших сполук, що мають протизапальні властивості. Пити чай із шипшини Олег Швець рекомендує для покращення симптомів запальних захворювань, включаючи біль у м'язах та суглобах, артрит.

Читайте також: Гормон жіночого здоров'я: лікарка розповіла, які продукти підвищують рівень естрогену.

Чай з пасифлори

Такий напій буде корисним для покращення якості сну, боротьби з тривогою. Вживаючи його протягом 2 тижнів, можна покращити свій стан при безсонні, пише Олег Швець.

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я