RU  UA

Понеділок, 29 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

17 квітня

15 квітня

13 квітня

12 квітня

Всі новини

Чи варто боятися холестерину в курячих яйцях: лікар дав відповідь

Курячі яйця – важлива частина раціону більшості людей: їх їдять вареними, смажать, готують омлети, додають у випічку та салати. Багатьох при цьому непокоїть вміст холестерину в яйцях, адже широко відомо, що надлишок цієї речовини в організмі веде до різних захворювань, включаючи жовчнокам'яну хворобу та атеросклероз судин.

Читайте також: Продукт довгожителів: дієтолог розповіла про користь сала.

Фото: pexels.com

Український дієтолог і гастроентеролог Олег Швець, який також виступає консультантом МОЗ у питаннях громадського здоров'я, розповів про те, чи правда холестерин у яйцях небезпечний.

"Так, у яйцях багато холестерину. Але в них мало насичених жирів. Загалом немає значного зв'язку між вживанням яєць та атеросклеротичними захворюваннями, - написав лікар у Facebook. - Але це не означає, що його взагалі немає. Деякі дослідження виявляють його, особливо для людей, які вже мають діабет 2 типу або серцеву недостатність".

За словами дієтолога, здорові люди можуть сміливо з'їдати по одному яйцю на день, а в похилому віці кількість можна збільшити, якщо проблем зі здоров'ям немає.

"Однак варто зазначити, що багато хто їсть яйця з менш корисними продуктами, такими як бекон та ковбаса. Немає жодних сумнівів у зв'язку між обробленим м'ясом та серцевими захворюваннями та іншими проблемами зі здоров'ям", - попередив Олег Швець.

Читайте також: Як знизити ризик утворення тромбів: лікар дав 8 важливих порад.

Фото: pexels.com

Дієтолог додав, що деякі продукти з холестерином часто містять багато насичених жирів, і в цьому полягає їхня головна шкода. Це стосується червоного м'яса, жирних молокопродуктів (масло, сир) тощо. Не бажано, щоби насичені жири не перевищували 10% добової калорійності вашого раціону.

Дізнайтеся також, чому важливо обмежити щоденне споживання солі.

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я