RU  UA

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Ніякого майонезу: дієтолог розповіла, як зробити корисний бутерброд

Бутерброди - швидкий перекус, який багато хто вибирає, коли немає можливості або бажання готувати повноцінну страву. Як правило, їх розцінюють як "шкідливу їжу", але все залежить від того, як ви їх зробите. Дієтолог Світлана Фус у Instagram розповіла, які бутерброди можна вважати корисними і що на них покласти.

Читайте також: Що таке ультраоброблена їжа і чому її вважають такою шкідливою для здоров'я.

Фото: pexels.com

За словами спеціаліста, хліб для бутербродів повинен бути цільнозерновим, а не з "білого" борошна. Покладіть на них м'ясо, рибу або птицю, приготовлені в духовці, на пару або варені. У магазинах продається багато соусів для бутербродів, а також майонез, але Світлана Фус пропонує здоровішу альтернативу.

"Жодних соусів і майонезу! Спеціальні соуси дуже калорійні і часто не дуже натуральні. Якщо хочеться, то використовуйте змішане із зеленню авокадо або трохи гірчиці", - пише вона.

Також на корисному бутерброді має бути достатньо зелені та овочів. Вони не просто зроблять смак більш насиченим, але збільшать обсяг порції. Такий бутерброд стане поживним варіантом для того, щоб угамувати голод між прийомами їжі. Але на ніч дієтолог їсти бутерброди не рекомендує.

Також Світлана Фус навела приклад інгредієнтів, з якими можна приготувати смачний та корисний бутерброд. Це м'який сир, авокадо, яйце, тунець, помідори, червона риба, оливки, твердий сир, зелень салату, груша, сир із пліснявою та інші продукти.

Фото: https://www.instagram.com/dietolog.fus/

Дізнайтеся також, чому вівсяна каша може бути не такою корисною, як усі звикли думати.

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я