RU  UA

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Вівсянку вважають корисною кашею: лікар пояснила, чому це не завжди так

Збалансований сніданок - здорова звичка, і багато хто вважає, що найкращим варіантом для ранкового прийому їжі є вівсянка. Однак ця каша далеко не завжди буває корисною для здоров'я. Про це дієтологиня Оксана Сктіалінська на своїй сторінці у Facebook розповіла підписникам.

За словами лікарки, у деяких випадках каша може спричинити різкий стрибок цукру в крові. Так буває тоді, коли вона виготовлена зі шліфованих і дуже подрібнених пластівців.

Читайте також: Гречка нормалізує холестерин, а пшоно усуває набряки: чим корисні каші для здоров'я.

Фото: Unsplash.com

"Каша дає енергію, насичує, довго підтримує нас у працездатному стані. Але вона також може приховувати "підводні камені", якщо зроблена з перетертих пластівців, дуже подрібнена. Якщо ми їмо таку кашу, у нас різко піднімається рівень глюкози в крові", - попередила лікарка.

Різкі стрибки цукру на крові викликають надмірне виробництво гормону інсуліну, посилюють запальні процеси в організмі. Також через них погіршується стан судин, може розвиватися атеросклероз, не кажучи вже про зайву вагу. Але вівсяну кашу можна зробити кориснішою, якщо додати до неї деякі продукти.

"Для того, щоб нормалізувати рівень глюкози після каші, потрібно додати продукти, які знижують потрапляння цукру в кров. Це горіхи, щось жирне, наприклад, шматочок масла або трохи твердого сиру. Також можна додати ягоди, пшеничні чи вівсяні висівки, насіння льону", - каже Скиталінська.

Якщо у вас є проблеми з цукром, дієтологиня радить перевірити рівень глюкози у крові після вживання каші. Зробити це потрібно за допомогою глюкометра через годину та через дві години після їжі.

Раніше дієтолог порадив, як їсти солодощі без шкоди здоров'ю.

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я