RU  UA

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Здоров'я

Новини

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Дієтолог назвала найкращий напій для природної детоксикації організму

Не кожному вдається зберегти здоров'я після щедрих новорічних застіль. Вживання важкої їжі та алкогольних напоїв може призвести до погіршення самопочуття та збільшення ваги. Саме тому зростає популярність детоксу організму: люди вірять, що певні напої чи процедури можуть очистити від "шлаків і токсинів".

Читайте також: Можуть бути шкідливими: у МОЗ назвали головні міфи та упередження про здорове харчування.

Фото: Getty Images

Дієтолог та нутриціолог Оксана Скиталінська у Facebook попередила, що детоксикація не є синонімом схуднення, омолодження чи відновлення. Цей процес полягає у знешкодженні та виведенні токсинів з організму. Екстрену детоксикацію проводять у відділення інтенсивної терапії, також існує низка хімічних та фізичних методів.

Але детоксикація може бути природною, коли продукти обміну речовин виводяться організмом через легені, шкіру, печінку, нирки, кишечник. Найбільше посилює процес природного детоксикації звичайна вода.

"Вода - ідеальний розчинник, у ній відбуваються всі біохімічні реакції та легше виводяться шкідливі речовини", - пише лікарка.

Дослідження в журналі The Lancet показало, що люди з високим вмістом натрію в організмі частіше помирають у молодому віці через проблеми з серцем і судинами. Але його концентрація в організмі залежить від кількості води, яку ми випиваємо.

"Чим більше рідини, тим більше розведеними будуть електроліти, включаючи натрій. Це подібно до того, як залити воду в пересолений суп", - пояснює Скиталінська.

Читайте також: Печінці шкодить не лише алкоголь: дієтолог назвала продукти, від яких слід відмовитись.

Скільки води потрібно пити на день

Дієтолог рекомендує розрахувати свою норму споживання води за формулою 35-40 мл на 1 кг маси тіла. Особливо важливо робити це людям із надмірною вагою та ожирінням.

Якщо в людини нормальна вага, кількість води може становити приблизно 3 л на добу. Важливо пам'ятати, що частина цієї води міститься в овочах, фруктах, ягодах, напоях, супах та інших готових стравах.

"Починайте день зі склянки простої теплої води, - радить Сктиалінська. - Якщо вам зовсім "не смачно", додайте трохи лимона. Але я б рекомендувала спробувати чисту воду".

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я