RU  UA

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

Чому всі радять пити воду з лимоном натщесерце: корисні властивості напою

Фруктові соки вже втратили статус дієтичних та корисних для здоров'я, але є напої, які з роками набирають все більшої популярності. Серед них - проста вода з лимоном. Лікар-терапевт Роксана Б. Сукол розповіла сайту Health Essentials Клініки Клівленда, чому варто пити її вранці натщесерце.

Покращує травлення

Кислота допомагає розщеплювати їжу, тому її так багато у наших шлунках. Але з віком рівень кислоти має тенденцію знижуватись, що веде до погіршення травлення. Кислота в лимонах може бути особливо корисною для нормалізації кислотності шлунку.

Фото: pixabay.com

Допомагає уникнути зневоднення

Більшість людей не п'ють достатньо води, тому починати день із води з лимоном – це простий спосіб привчити себе до корисної звички. Як дізнатися, чи ви достатньо п'єте? Ваша сеча має бути майже прозорою.

Читайте також: Заспокоює нерви та знижує рівень цукру: чим корисний ромашковий чай.

Запобігає окисленню

Лимони містять фітонутрієнти, що захищають організм від хвороб. Ці фітонутрієнти мають потужні антиоксидантні властивості, які запобігають пошкодженню клітин наших внутрішніх органів від процесу окислення.

Забезпечує здорову дозу вітаміну С

Додайте у воду сік половини лимона, і ви додасте до свого раціону лише 6 калорій. Крім того, ви отримаєте більше ⅙ денної норми вітаміну С, який необхідний для захисту клітин та їхнього відновлення після пошкоджень.

Підвищує рівень калію

Ваше тіло не може працювати без калію. Він необхідний для нервово-м'язового зв'язку, транспортування поживних речовин і навіть для регуляції артеріального тиску. Фрукти та овочі є важливими джерелами калію, і лимони – не виняток.

Читайте також: Корисні для очей та кісток: 6 несподіваних властивостей кабачків.

Запобігає утворенню каменів у нирках

Лимонна вода допомагає запобігти утворенню каменів у тих, хто має дефіцит цитрату в сечі. Що ще важливіше, збільшення кількості рідини допомагає запобігти зневодненню – поширений фактор ризику каменів у нирках.

Раніше лікарі назвали шість ознак того, що ви п'єте недостатню кількість води.

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я