RU  UA

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

Дієтолог дала поради для новорічних застіль: як зберегти здоров'я під час свят

25 грудня в Україні відзначають Різдво, а попереду – Новий рік та Щедрий вечір, Василя та Водохреща. Всі зимові свята зазвичай зустрічають за столом, і велика кількість частувань може стати справжнім випробуванням для нашого здоров'я. Дієтологиня Оксана Скиталінська на своїй сторінці у Facebook порадила, як харчуватися, щоб уникнути болю в боку, здуття та інших проблем із травленням.

Читайте також: Дієтолог назвала топ-9 овочів та фруктів для зміцнення імунної системи.

Фото: Getty Images

Вживайте більше клітковини

Клітковина поглинає та допомагає виводити все зайве, що ви вживаєте під час їжі – жир, цукор, алкоголь. Її багато в овочах, зелені, крупах, фруктах, бобових та ягодах. Лікарка радить запікати і тушкувати ці продукти людям, які мають проблеми зі шлунком та кишечником. Якщо ж ці органи здорові, можна їсти більше свіжих продуктів із клітковиною.

Їжте менше смажених страв та десертів з кремом

У популярних святкових стравах багато "незв'язаного" жиру та цукру. Це стосується смаженої домашньої ковбаси, жирного холодця, тортів та тістечок з кремом та згущеним молоком, салатів з майонезом. "Такі поєднання в один прийом їжі майже миттєво доведуть ваш організм до стану цукрового діабету 2 типу, - попередила Скиталінська. - Тому не смажте, а тушкуйте, підливаючи воду, і запікайте. Замість випічки з кремом приготуйте з плодово-ягідною начинкою, наприклад, штрудель з яблуками та корицею, вареники з вишнями, желе, домашній зефір".

Читайте також: Як уникнути збільшення ваги взимку: дієтологиня дала корисні поради.

Пийте більше води

Достатня кількість води зменшує бажання їсти, покращує травлення. Дієтолог радить на свята пити несолодкий узвар із сухофруктів, воду з лимоном, калиною чи гранатом.

Не пийте міцний алкоголь

Лікарка попередила, що алкоголь стане додатковим стресом для нашої печінки та мозку. Якщо на свята без келиха не обійтися, Оксана Скиталінська радить не пити на голодний шлунок, а замість міцних напоїв вибирати сухе вино у невеликій кількості. Воно допоможе краще засвоювати м'ясні страви. Також алкоголь обов'язково потрібно чергувати із водою.

Дізнайтеся також, яка їжа допоможе полегшити похмілля.

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я