RU  UA

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

Дієтолог пояснила, чому з віком жінки швидше набирають вагу

Багато жінок помічають, що з віком вага набирається швидше, а схуднути стає складніше. Причину такого явища на YouTube-каналі "Жіноча тема" пояснила дієтолог Оксана Скиталінська.

"Кажуть, що "не від котлет, а від років" набираємо зайву вагу. У цьому справді є частка правди, тому що під час менопаузи змінюється наш обмін речовин. Змінюється чутливість клітин до їжі, яку ми вживаємо", - каже лікар.

Фото: Getty Images

словами Скиталінської, фігура може кардинально змінитися через перерозподіл жиру. Сприяє цьому інсулінорезистентність – нечутливість клітин до інсуліну, гормону підшлункової залози, який доставляє клітинам глюкозу та відповідає за виробництво енергії.

Читайте також: Як гормони впливають на вагу і чи винні вони у зайвих кілограмах.

"Коли ми молоді, у нас багато гормонів естрогенів, фігура нагадує пісочний годинник, віолончель або грушу. Коли йде перерозподіл жиру, він відкладається не так як раніше, а в області талії, живота. Наростає так, що з "грушки" виходить "яблуко". З'являється тип чоловічої фігури, і навіть гормонів чоловічих стає більше", - розповіла дієтолог.

Жир в області талії - джерело запальних процесів, і допускати погіршення ситуації не варто.

"Молекули запалення ушкоджують наші судини, мозок, створюють тло, на якому розвивається безліч захворювань - остеопороз, гіпертонія, цукровий діабет, - попередила Скиталінська. - Боротися з цим можна, якщо піти до гінеколога, отримати правильну менопаузальну терапію, а потім додати зміну харчування та фізичну активність. Такий підхід допоможе покращити стан шкіри, волосся, настрій, сон, щільність кісткової тканини, нормалізувати тиск та, звичайно ж, фігуру".

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я