RU  UA

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Здоров'я

Тренер назвав прості способи зберегти фігуру під час зимових свят

25 грудня Україна відзначає Різдво-2023 за новоюліанським календарем, і на цьому низка зимових свят не закінчується. Попереду – Щедрий вечір, Новий рік та Водохреща. Всі ці свята зазвичай супроводжуються застіллями, після яких ваги можуть показати кілька небажаних кілограмів.

Про те, як зберігати форму під час зимових свят виданню Best Life розповів персональний тренер Джош Йорк.

Читайте також: Як харчуватися взимку: дієтолог розповіла, які страви принесуть найбільшу користь.

Фото: Getty Images

Сфокусуйтеся на утриманні ваги, а не на схудненні

Під час зимових свят важливо реалістично підходити до перспектив зниження ваги. Попереду багато заходів, що супроводжуються їжею, а часу на заняття спортом може не вистачити. Щоб залишитись у попередній вазі, тренер рекомендує щодня робити вправи по 10-15 хвилин.

Якщо ви почуваєтеся дуже ситими після святкового обіду, зробіть перерву, випийте води та рушайте на коротку прогулянку. Це покращить процес травлення та обміну речовин.

Будьте активними на свіжому повітрі

Зимові свята можна зробити веселішими та здоровішими, якщо привнести в них трохи сезонної активності. Катання на ковзанах чи санчатах, гра в сніжки, ліплення сніговика разом із сім'єю – найкращий спосіб спалювати калорії, набиратися енергії та приємних вражень від відпочинку.

Читайте також: Як скинути вагу без шкоди здоров'ю: поради, які знадобляться при схудненні.

Не лежіть занадто довго

У пасивному відпочинку на святкові вихідні немає нічого поганого, але лежання на дивані краще розбавляти вправами. Джош Йорк радить під час перегляду телевізора чи серіалів робити коротенькі "рекламні паузи" для активності: стрибків, присідань, планки чи навіть простої розтяжки.

Підготуйтеся до активності після свят

Хоча це не вплине на підтримку вашої ваги, підготовка до здорового та активного сезону після свят може зберегти мотивацію та оптимізм. Найпростіші способи - купити новий спортивний одяг, скласти новий музичний плейлист для тренувань або прокласти приємні маршрути для бігу або прогулянок.

Раніше ми розповідали, які "легкі" продукти можуть заважати схуднути.

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я