RU  UA

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.25
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Дієтолог назвала "легкі" продукти, які можуть заважати схуднути

Під час схуднення вага може коливатися, і причин тому безліч. Одна з них – вживання продуктів, які вважаються дієтичними, але насправді сприяють набору ваги. Про них в Instagram розповіла дієтолог Світлана Фус.

За словами експертки, потрапити в "пастку" можуть навіть люди, які ведуть здоровий спосіб життя, займаються фітнесом, ходять до тренажерної зали. Вони їдять низькокалорійну їжу, а замість солодощів вибирають фрукти. При цьому вага не просто не йде, а й потроху додається.

Фото: pixabay.com

"Причин такого стану може бути багато. Це і гормональні проблеми, і невідповідні тренування, і неправильний режим харчування, і недостатній обсяг їжі. Але є ще одна причина невдалих спроб нормалізувати свою вагу - регулярне вживання продуктів, які зазвичай вважають здоровими", - попередила дієтолог.

Читайте також: Дієтолог пояснила, чому з віком жінки швидше набирають вагу.

Продукти з маркуванням "для схуднення"

Знежирені молочні продукти, солодощі без цукру, пластівці, мюслі, гранола, дієтичні напої. За словами Світлани Фус, ці продукти можуть не забезпечувати організм необхідними мінералами та вітамінами, а через сумнівні способи приготування – викликати непередбачувану реакцію організму. "Приберіть їх із раціону на місяць, замініть натуральною їжею та подивіться на результат", - радить експертка.

Фрукти

Фрукти – корисні продукти, але їх надмірне споживання може призвести до збільшення ваги. Дієтолог радить вибирати ті фрукти, в яких менше цукру, і з'їдати при цьому не більше 250-300 г на день.

"Якщо фруктами, а особливо сухофруктами часто перекушувати, пити соки замість води, можна отримати зайву кількість глюкози та фруктози, - попередила Фус. - Проблема зовсім не в калоріях, а в перепадах рівня глюкози в крові".

Читайте також: Як гормони впливають на вагу і чи винні вони у зайвих кілограмах.

Йогурти

Важливо читати склад таких продуктів, оскільки загусники у вигляді крохмалю та високий вміст цукру роблять йогурти та солодкі сирки зовсім не дієтичними. Фус нагадала, що навіть натуральні йогурти без цукру – їжа з високим інсуліновим індексом, тому в денному раціоні за наявності риби та м'яса достатньо 200 мл йогурту.

Раніше дієтолог розповіла, коли потрібно обов'язково змінювати спосіб життя та харчування.

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я