RU  UA

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

Як харчуватися взимку: дієтолог розповіла, які страви принесуть найбільшу користь

Взимку багато людей набирають вагу, і це пов'язано як з посиленням інсулінорезистентності, так і зі зростаючим апетитом до солодкої та жирної їжі. Для того щоб тримати себе у формі, а також підтримати організм у сезон ГРВІ, слід якісно харчуватися. Про те, яким продуктам слід віддавати перевагу, розповіла на своїй сторінці у Facebook дієтолог Оксана Скиталінська.

Читайте також: Зміцнює імунітет і покращує здоров'я очей: чому корисно їсти гарбуз.

Фото: Getty Images

Лікар рекомендує звести до мінімуму вживання смажених страв, у яких багато жиру та калорій. Здорові способи приготування їжі – варіння, запікання, тушкування. Якщо ж ви хочете підсмажити продукт, використовуйте оливкову олію та невеликий вогонь, щоб скоринка була ледь рум'яною. Після приготування страву можна промокнути паперовим рушником, щоб прибрати зайвий жир.

Збільшивши кількість рослинної клітковини, ви зможете "зігріти" шлунок зсередини, налагодити кишковий імунітет та процес травлення. Дієтолог радить готувати тушковану капусту, гарбузову запіканку, запечену картоплю.

"Довше зберегти почуття ситості допоможуть цілі, не подрібнені крупи - гречка, перловка, пшоняна каша. Їх ідеально готувати з овочами, - пише Скиталінська. - Прикладом вдалого поєднання є пшоняно-гарбузова каша, гречка зі шматочками гарбуза або паровими овочами та бобовими".

Читайте також: Покращує стан судин та збагачує вітамінами: дієтолог розповіла про користь калини.

Доповнити раціон взимку слід і квашеними овочами, які допомагають зберегти молодість, знизити ризик ожиріння, цукрового діабету і раку.

Протизапальними продуктами, які підтримають здоров'я взимку, є заморожені ягоди, буряк, морква, капуста, калина, шипшина, свіжа та сушена зелень. Також слід вживати густі овочеві супи, які підтримують здоров'я серця завдяки високому вмісту калію. Щоб суп став ще кориснішим, можна додати до нього бобові чи гриби.

Дізнайтеся також, як приготувати зміцнюючу пасту Амосова.

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я